zedsgp Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Hej, kupiłem dokładnie tą wersję Xiaomi z tego linku:http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_563922.html?wid=21 lecz nie wziąłem samego telefonu tylko zestaw telefon, szkło i etui co wyniosło mnie dokładnie 186$ razem z przesyłką i ochroną transportu, sposób dostarczenia to DHL. Teraz mam pytanie do osób, które również zamawiały z GB i brały DHL, jak to u was wyglądało? Mieliście doliczone cło i podatek czy tylko podatek?
Drakoon34 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Nie ma cła na elektronikę. Ten zestaw taktowany jest jako elektronika. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
CozzY Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Cła nie ma, to co musisz zapłacić to podatek. I w przypadku DHL zapłacisz go na 99℅. Ten 1℅ to zwykły fuks. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2
zedsgp Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Więc kurier przywita mnie jedynie z wiadomością że muszę mu zapłacić za sam VAT, nic więcej? Edytowane 11 Stycznia 2017 przez zedsgp
Sulfur Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Właśnie, mam podobną sytuację z tym że w przypadku IBG (DHL). Jeżeli* paczka trafi na VAT w UC, zostanę poinformowany o tym w śledzeniu paczki i kurier przyjdzie z "pobraniem" o wart. VAT? Czy będę musiał się fatygować do UC?
mrosi Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 9 godzin temu, zedsgp napisał: Hej, kupiłem dokładnie tą wersję Xiaomi z tego linku:http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_563922.html?wid=21 lecz nie wziąłem samego telefonu tylko zestaw telefon, szkło i etui co wyniosło mnie dokładnie 186$ razem z przesyłką i ochroną transportu, sposób dostarczenia to DHL. Teraz mam pytanie do osób, które również zamawiały z GB i brały DHL, jak to u was wyglądało? Mieliście doliczone cło i podatek czy tylko podatek? Ciężko było dopisać się do wątku znajdującego się dwie pozycje niżej? Sposób na zaistnienie na Forum, poprzez założenie wątku traktującego o tym samym? Kosz.
mrosi Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi