Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem, zamawiał kolega, czekał, czekał, bo to z chin, ale doszło.

Odpisywali, odbierali telefony, odpukać z gwarancji na razie nie musiał korzystać.

• 1 rok później...
Opublikowano

Bardzo poniewczasie, ale jakby ktoś nadal szukał opinii o "sprzedawcy" profian-trade to serdecznie radzę dać sobie spokój z jakimikolwiek transakcjami z tym człowiekiem. Kupiłem od niego telefon Nexus 5 w listopadzie. Przyszedł z opóźnieniem, ok zdarza się. Gorzej, że telefon miał problemy z przyciskiem Power i potrafił się np. zrestartować przy wygaszaniu ekranu. Odesłałem na gwarancję. Telefon wrócił po 1,5 miesiąca (wg warunków gwarancji o których dowiadujecie się dopiero po zakupie sprzętu naprawa może potrwać do 35 dni roboczych! na marginesie: te 35 dni też udało mu się przekroczyć). Brak protokołu, plomby uszkodzone. Sprzedający na prośbę o protokół naprawy odpisał, że "naprawa nie miała miejsca - dystrybutor wymienił telefon na nowy". OK. Myślałem, że to koniec historii. Niestety odesłany telefon nie działa. Po uruchomieniu na ekranie pojawia się szare tło z "szumem" (pojedyncze piksele w różnych kolorach), restart i tak w kółko. Sprzedający twierdzi, że to wina Androida i przywrócą mi niższą wersję. Odesłałem telefon z adnotacją, że potrzebuję najnowszego Androida, więc niech to naprawi albo odda pieniądze. Brak odpowiedzi (na maile nie odpowiada, listów poleconych nie odbiera). Dopiero jak Allegro go przycisnęło to łaskawie (po prawie 4 miesiącach) napisał, że wymieni na nowy. O zwrocie kasy za przesyłki nie chce słyszeć. Telefonu nadal nie odesłał (minął ponad tydzień od jego "deklaracji"). Ogólnie dopóki tylko wszystko jest po jego myśli to jest ok, ale jak trzeba się wywiązać z umowy to robi co może żeby to zrobić jak najniższym kosztem. Na wszystko mam dowody (gdyby ktoś chciał się zapoznać to proszę o kontakt)

Opublikowano

też kiedyś zawarłem transakcję z tym panem, to było gdzieś 5 lat temu, jakiś tablet, tablet przyszedł i miał mnóstwo zawieszonych pikseli (naprawdę mnóstwo) a ten pan do mnie że w tym modelu to normalne. Zatkało mnie i już nigdy nic tam nie kupię :)

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano

Nie polecam. Kupiłam Lenovo K3 w sierpniu 2015. Menu było tylko częściowo spolszczone, a wkrótce popsuł się dotyk. W grudniu 2015 odesłałam tel  w ramach gwarancji udzielonej przez profian. Albo odpisują na maile z opóźnieniem albo nie odpisują w ogóle. Długo Profian-Trade nie odnosił się do części reklamacji związanej z wgranym tylko częściowo spolszczonym oprogramowaniem, w końcu po wielu mailach z mojej strony dostałam wiadomość, że "wgrają najlepszy dostępnie soft", co nie jest jednoznaczne ze stwierdzeniem, ze oprogramowanie będzie w języku polskim. Po 35 dniach roboczych naprawy, Profian-Trade samowolnie wydłużył okres naprawy o kolejne dwa tyg, przy czym de facto przez kolejny miesiąc nic nie otrzymałam ( ani tel, ani wiadomości o statusie sprawy). Odstąpiłam od umowy na zasadach rękojmi, do dziś nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Wezwania do zapłaty Pan z Profian nie podejmuje z poczty. 

Opublikowano
8 godzin temu, PatrycjaD napisał:

wy na zasadach rękojmi, do dziś nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Wezwania do zapłaty Pan z Profian nie podejmuje z poczty. 

O kurcze, nieuczciwi sprzedawcy się trafiają, ale to to już o kryminał zawadza... :-(

• Dodaj nową pozycję...