Greg8 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Witam wszystkich! Model MI5 Global 8.1.2.0 (MAAMIDI). Mój problem związany jest z ekranem. Czasami nie można odebrać połączenia. Czasami ekran po odblokowaniu nie reaguje na dotyk. Robiłem test ekranu w diagnostyce. Parametry które zapaliły się na czerwono to: (Prs: 1.0, dY, dX) - założone szkło hartowane. Dotyk działał i po jakimś czasie znowu nie reagował. Kilkukrotny reset telefonu rozwiązuje problem na dosłownie kilka minut. Restartowałem telefon do ustawień fabrycznych (z poziomu menu telefonu), ale problem nie został rozwiązany. Telefon zakupiony przez stronę ibuygou.com. Pozdrawiam! Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Greg8
Greg8 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dzięki za podpowiedź. Jeszcze nie próbowałem zmieniać softu. Zastanawiam się czy po jego zmianie cały czas będzie obowiązywać gwarancja. Podobno serwis we Wrocławiu obsługuje telefony z tej strony.
Nezumi Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi