mirro167 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam, mam taki problem. Kupilem przed swietami 2 telefony (redmi note 4). Jeden przyszedl wczesniej, drugi o poltorej tygodnia puzniej (okazalo sie, ze prosto z Chin). Po rozpakowaniu i uruchomieniu tego pierwszego wszystko dzilalalo poprawnie. Min. aplikacja do pobierania oraz instalacji rowniez dzialala poprawnie co najciekawsze telefon po raz drugi sciaga najnowsza wersje EMU i powiadamia o tym uzytkownika. Czyli wynika z tego, ze zostal wczesniej odblokowany!. Drugie uzadzenie uruchomilem rowniez bez problemow, ale zauwazylem, ze ta sama aplikacja nie dziala prawidlowo a wrecz przeciwnie nie ma mozliwosci wykonywania "update aktualizacji" jak rowniez instalacja czegos innego tez nie jst mozliwa, gdyz za kazdym razem wyskakuje powiadomienie, ze nalezy zainstalowac aplikacje do dyspozycji plikow!. W zwiazku z tym napisalem do chinczykow prosbe o odblokowanie telefonu, i po kilku dniach otrzymalem pozytywna odpowiedz. Przeprowadzilem zatem unlock aplikacja MiFlashUnlock. Aplikacja potwierdzila poprawność unlock’a. Ponownie przełączyłem telefon w tryb fastboot i postepujac zgodnie z wasza instrukcja wgralem TWRP (bez problemow) i uruchomilem na telefonie ten program. Od razu pokazal sie problem. Screen w zalaczniku. Wg ktorego okazalo sie, ze TWRP niema dostepu do glownej partycji itd. Poza tym faktycznie zauwazylem, ze po wybraniu trybu instalacji brak podglądu calego systemu uzadzenia!! Jednak TWRP twierdzil, ze instalacja pliku .zip zostanie prawidlowo przeprowadzona. W ten sposob po sciagnieciu prawidlowego pliku z waszej strony zdecydowalem przeprowadzic wgranie instalacji MIUIPolska. Niestety już w trakcie posypalaly się bledy, które wskazywaly na to, ze z pewnością cala instalacji doprowadzi do zlego funktionowania telefonu. Wynik koncowy. Telefon (Android prubuje wystartowac, ale nie daje rady) nie dziala!. Proszę o pomoc w tej kwestii. Dzieki PS. podlaczenie telefonu do PC jest rowniez bez pozadanego efektu. PC wprawdzie widzi go, ale po wejsciu na niego nie podgladu zawartosci twardego dysku. Jest to tylko mozliwe, jezeli podlacze externa SD-karte?
Artrix Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Po cholere partycje boot flashowales twrp? Flashuj telefon przez miflashSent from my MI 5 using Tapatalk
mirro167 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam, ok ale nie moge ruszyc, gdyz jak pisalem android kreci i nie potrafi wystartowac...
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 3 godziny temu, Artrix napisał: Po cholere partycje boot flashowales twrp? Flashuj telefon przez miflash Sent from my MI 5 using Tapatalk Dobrze zrobił. Zamiast pisać głupoty lepiej nic nie pisać fastboot flash recovery twrp.img - ta komenda wgrywa twrp fastboot boot twrp.img - ta komenda bootuje do tego nowego twrp tylko że trzeba przytrzymać klawisze power i volum+ aż pokaże się logo Mi, inaczej przy pierwszym bocie system podmieni z powrotem recovery na oryginalne. Ta 3 komenda jest już nie potrzebna. @mirro167napisz do mnie na PM to Ci to objaśnię
Artrix Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dobrze zrobił. Zamiast pisać głupoty lepiej nic nie pisać fastboot flash recovery twrp.img - ta komenda wgrywa twrp fastboot boot twrp.img - ta komenda bootuje do tego nowego twrp tylko że trzeba przytrzymać klawisze power i volum+ aż pokaże się logo Mi, inaczej przy pierwszym bocie system podmieni z powrotem recovery na oryginalne. Ta 3 komenda jest już nie potrzebna.@mirro167napisz do mnie na PM to Ci to objaśnię Faktycznie mój błąd, myślałem że napisał "flash boot twrp.img"Autorze tematu spróbuj inne wersje twrpSent from my MI 5 using Tapatalk
SLiM Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, Artrix napisał: Faktycznie mój błąd, myślałem że napisał "flash boot twrp.img" Autorze tematu spróbuj inne wersje twrp Sent from my MI 5 using Tapatalk Dnia 2.01.2017 o 09:49, mirro167 napisał: zrobilem juz.. udalo sie, ale inna metoda (inny tool). Caly dzien na tym siedzialem. Jak bede mial troche czasu to opisze to, tak zeby bolo to dla wszystkich widoczne. Pozdrawiam mirro167 Edytowane 3 Stycznia 2017 przez slimdick
Rekomendowane odpowiedzi