Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI:

Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI

Opis znalezionego błędu

Wczoraj podczas słuchania muzyki zauważyłem dziwny nagły spadek poziomu baterii, miałem coś między 60-70%, gdy nagle spadło do 14% i aż do teraz ten poziom się utrzymuje i ciągle mryga czerwona dioda. Nie pomaga wyłączenie telefonu lub ponowne uruchomienie, nie próbowałem wyjmować baterii (nie znam się na tym), ale boję się o tak zwany efekt pamięci. Może pisze głupoty, ale jak mówie nie znam się na tym i wolę dmuchać na zimne. Niżej daje zrzut ekranu jak to wygląda na wykresie.

Logcat

Dodatkowe informacje

2a1f.png

Opublikowano

Teraz już nie ma efektów pamięci. U mnie podobna sytuacja, ale dodatkowo po takim spadku sam się ładuje. U Ciebie natomiast poziom stoi czyli praktycznie to samo. Mi się również wyłącza telefon i zauważyłem, że bateria jest grubsza na całej powierzchni o jakiś milimetr (mam porównanie do znajomego). Niestety u mnie uwalona jest bateria i właśnie jutro zamawiam nową..

Popatrz, potestuj. Może to tylko jednorazowy wybryk (czego życzę). Ale jeśli sprawa będzie się powtarzać (oraz na innych ROMach) to niestety bateria.

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

Gość zydowsky
Opublikowano

Miałem takie coś, po pierwszej instalacji miui jakieś 3msc temu. Bateria również zjechała nagle do 14%. Wyjalem ja i wlozylem, też bez zmian. Wrzuciłem inny rom, to zaczęło jej ubywać. Odstawiłem go na noc, rano bateria była pusta. I o dziwo zaczęła pracować normalnie jak podłączyłem. Kombinuj :D może to wina softu...

Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie też występował nagły spadek baterii - na mi2s, na początku od zakupu, nawet gdzieś poruszyłem tą kwestię, miałem ponad 50% po chwili bateria wskoczyła na 1% albo nagle się telefon wyłączał.

Po pewnym czasie użytkowania telefonu wszystko wróciło do normy

Opublikowano

Ogólnie zte v987 jak i 967s bardzo dziwnie się zachowują... Miałem to samo, żona też (967s).

Dodatkowo czasami po podłączeniu ładowarki - nie ładuje... Trzeba wyjąć i włożyć znowu wtyczkę.

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wczoraj, gdy bateria rzeczywiście spadła do poziomu 14 % i poniżej, stan zaczął się "poprawiać", bo telefon normalnie wykazywał stan faktyczny poziomu naładowania. Obecnie mam 74% i zobaczymy czy nie powtórzy się przypadek.

Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję, że rzeczywiście to tylko wina softu :D

moonfall84 - gdy występował Wam problem to wasze ZTE były już na MIUI czy na fabryce ?

Opublikowano

Na sofcie Bruna, bo kolega przywiózł telefony z Chin i musiałem rootować/flashować. Jest to irytujące, ale bardziej mnie wkurza brak ładowania po podłączeniu ładowarki... Zawsze czekam aż podskoczy o 1%, wtedy wiem, że idzie.

Odnośnie MIUI to nie miałem takiej sytuacji, lecz miałem problem z synchronizacja oraz zwisami telefonu... Także telefony do sprzedania w niedalekiej przyszłości.

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co do zwiech to zaczęło się, od którejś aktualizacji z numerem 3.xx.xx nie powiem teraz dokładnie, bo nie chcę skłamać. ale przed tą aktualizacją nic nie było, a po niej masakra... więc wiem o co chodzi ^^

A co do baterii to już naprawdę się poprawiło, drugie ładowanie od wystąpienia problemu i do tej pory nic. Byle tak dalej :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...