MacieQ Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Wersja MIUI: Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI Opis znalezionego błędu Wczoraj podczas słuchania muzyki zauważyłem dziwny nagły spadek poziomu baterii, miałem coś między 60-70%, gdy nagle spadło do 14% i aż do teraz ten poziom się utrzymuje i ciągle mryga czerwona dioda. Nie pomaga wyłączenie telefonu lub ponowne uruchomienie, nie próbowałem wyjmować baterii (nie znam się na tym), ale boję się o tak zwany efekt pamięci. Może pisze głupoty, ale jak mówie nie znam się na tym i wolę dmuchać na zimne. Niżej daje zrzut ekranu jak to wygląda na wykresie. Logcat Dodatkowe informacje
Deragon Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Teraz już nie ma efektów pamięci. U mnie podobna sytuacja, ale dodatkowo po takim spadku sam się ładuje. U Ciebie natomiast poziom stoi czyli praktycznie to samo. Mi się również wyłącza telefon i zauważyłem, że bateria jest grubsza na całej powierzchni o jakiś milimetr (mam porównanie do znajomego). Niestety u mnie uwalona jest bateria i właśnie jutro zamawiam nową.. Popatrz, potestuj. Może to tylko jednorazowy wybryk (czego życzę). Ale jeśli sprawa będzie się powtarzać (oraz na innych ROMach) to niestety bateria. Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
Gość zydowsky Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Miałem takie coś, po pierwszej instalacji miui jakieś 3msc temu. Bateria również zjechała nagle do 14%. Wyjalem ja i wlozylem, też bez zmian. Wrzuciłem inny rom, to zaczęło jej ubywać. Odstawiłem go na noc, rano bateria była pusta. I o dziwo zaczęła pracować normalnie jak podłączyłem. Kombinuj może to wina softu... Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka
marcoo Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 U mnie też występował nagły spadek baterii - na mi2s, na początku od zakupu, nawet gdzieś poruszyłem tą kwestię, miałem ponad 50% po chwili bateria wskoczyła na 1% albo nagle się telefon wyłączał. Po pewnym czasie użytkowania telefonu wszystko wróciło do normy
moonfall84 Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Ogólnie zte v987 jak i 967s bardzo dziwnie się zachowują... Miałem to samo, żona też (967s). Dodatkowo czasami po podłączeniu ładowarki - nie ładuje... Trzeba wyjąć i włożyć znowu wtyczkę. Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
MacieQ Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Opublikowano 14 Marca 2014 Wczoraj, gdy bateria rzeczywiście spadła do poziomu 14 % i poniżej, stan zaczął się "poprawiać", bo telefon normalnie wykazywał stan faktyczny poziomu naładowania. Obecnie mam 74% i zobaczymy czy nie powtórzy się przypadek. Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję, że rzeczywiście to tylko wina softu moonfall84 - gdy występował Wam problem to wasze ZTE były już na MIUI czy na fabryce ?
moonfall84 Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Na sofcie Bruna, bo kolega przywiózł telefony z Chin i musiałem rootować/flashować. Jest to irytujące, ale bardziej mnie wkurza brak ładowania po podłączeniu ładowarki... Zawsze czekam aż podskoczy o 1%, wtedy wiem, że idzie. Odnośnie MIUI to nie miałem takiej sytuacji, lecz miałem problem z synchronizacja oraz zwisami telefonu... Także telefony do sprzedania w niedalekiej przyszłości. Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
MacieQ Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Opublikowano 15 Marca 2014 Co do zwiech to zaczęło się, od którejś aktualizacji z numerem 3.xx.xx nie powiem teraz dokładnie, bo nie chcę skłamać. ale przed tą aktualizacją nic nie było, a po niej masakra... więc wiem o co chodzi ^^ A co do baterii to już naprawdę się poprawiło, drugie ładowanie od wystąpienia problemu i do tej pory nic. Byle tak dalej
Rekomendowane odpowiedzi