Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeskanowałem już dość duży obszar forum na to że mój komputer nie widzi telefonu ale od początku! Mam Xiaomi Redmni Note 3 Pro 3/32 od jakichś 2 miesięcy no i po walce z 1szą aktualizacją było wszystko okej ostatnio też aktualizowałem rom'a itd Aktualny ( MIUI by xiaomi.eu 8.0 (stabilna) 8.0.5.0 LHOCNDG ) mój komputer ewidentnie nie widzi xiaomi i chyba leży to po stronie Xiaomi (tak sądzę). Testowane na co najmniej 5 kablach 4 portach usb 2 komputerach żaden z nich nie zainstalował nawet sterowników od Xiaomi Redmni Note 3 Pro.

Wypróbowałem już:
- wszystkie istniejące chyba sterowniki do xiaomi więc to chyba nie leży po stronie jakże gó*** W10 64x
-zrobienie roota kingrootem i zmianę nazwy pliku o usb z config na mtp -> pomimo 10 restartów nadal zero odzewu
-utworzenie skrótu do tej aplikacji - szybciej znika niż zdążę kliknąć cokolwiek
-MIUI usb settings -> zacznijmy od tego że mam takie czarne okienko z szarymi napisami i moge spróbować ponownie albo wymusić przy wymuszeniu okienko chce wyskoczyć ale ucieka :/
-samuczek sytuacja jak wyżej w sumie :/ (nie to nie kwestia uprawnien wszystko dostaje pełne uprawnienia jak się da)
- starego twrp nie widzi bo myślałem o przegraniu systemu na sd przez twrp wrzucenie go w system i próbę postawienia od nowa ( boję się tylko brutalnego wgrywania twrp przez Flashify *jeśli ktoś tak zrobił i odratował w podobnej sytuacji to zrobię*)

Ważny aspekt może jeszcze wczoraj xiaomi w nocy "spaliło ładowarkę"// używałem kabla magnetycznego i zasnąłem odpięło się i rano nie chciało się już ładować w żaden sposób - cały dzień nie chciało się na niej ładować , aktualnie ładuje się jak gdyby nigdy nic.A no i zdarzało mu się sypnąć bluescreenem ( może to złe określenie),czyli w trakcie głupiego przeglądania otomoto/mesengera lubi po prostu zrobić się cały niebieski i tylko hard reset (30sec) daje efekt - to jest właśnie powód dla którego telefon miał trafić już wczoraj pod kabel i mieć od nowa globala wgranego żeby sprawdzić czy to wina systemu czy jednak coś nie bangla z płytą główną.

Mam filmik z reakcji na klikanie w samouczk, bądź miui usb setting, jeśli ktoś by nie wiedział o co mi chodzi.
Liczę na waszą pomoc.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...