Jump to content
  • 0

Co do 800/850 zł?

dreequ

Question

Witam!

Jako, że ostatnio mój Samsung Galaxy S4 napił się herbatki, a jego naprawa wynosi około 500zł, postanowiłem, że postawię teraz na sprzęt Xiaomi, gdyż słyszałem o nich bardzo dobre opinie. Co polecacie do 800zł, raczej tej granicy nie chciałbym przekraczać? Moje wymagania? Żeby był jak najlepszy :D Płynnie chodził, fajny aparat i w zasadzie tyle, no i najważniejsze, telefon MUSI być z polskiego sklepu, wiem, że mógłbym mieć lepszy sprzęt w tej cenie sprowadzając go z Chin, jednak po prostu nie mam w tej chwili takiej możliwości, myślę, że mnie zrozumiecie i pomożecie! Dzięki!

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
17 godzin temu, dreequ napisał:

Witam!

Jako, że ostatnio mój Samsung Galaxy S4 napił się herbatki, a jego naprawa wynosi około 500zł, postanowiłem, że postawię teraz na sprzęt Xiaomi, gdyż słyszałem o nich bardzo dobre opinie. Co polecacie do 800zł, raczej tej granicy nie chciałbym przekraczać? Moje wymagania? Żeby był jak najlepszy :D Płynnie chodził, fajny aparat i w zasadzie tyle, no i najważniejsze, telefon MUSI być z polskiego sklepu, wiem, że mógłbym mieć lepszy sprzęt w tej cenie sprowadzając go z Chin, jednak po prostu nie mam w tej chwili takiej możliwości, myślę, że mnie zrozumiecie i pomożecie! Dzięki!

Mozesz podać powód kupowania tylko z Polski? 

Bo dla przykładu RN3 Pro w polskiej dystrybucji wiedziałem za 1300 a z ibg kupisz go za 800zl (w tym dwa lata gwarancji w PL w MiCenter i ubezp. od VATu).

Naprawdę nie widzę sensu przeplacac 500zł za... w sumie za nic. Z ibg dojdzie w 3 dni robocze pewnie, więc nie mów że długo będzie szło.

• Like 1

• 0
1 godzinę temu, Brendol napisał:

Mozesz podać powód kupowania tylko z Polski? 

Bo dla przykładu RN3 Pro w polskiej dystrybucji wiedziałem za 1300 a z ibg kupisz go za 800zl (w tym dwa lata gwarancji w PL w MiCenter i ubezp. od VATu).

Naprawdę nie widzę sensu przeplacac 500zł za... w sumie za nic. Z ibg dojdzie w 3 dni robocze pewnie, więc nie mów że długo będzie szło.

@Brendol Nie mogę podać powodu, po prostu nie mogę, tak trudno to zrozumieć? Wiem, że się nie opłaca, ale nie mam takiej możliwości.

• 0
3 godziny temu, dreequ napisał:

@Brendol Nie mogę podać powodu, po prostu nie mogę, tak trudno to zrozumieć? Wiem, że się nie opłaca, ale nie mam takiej możliwości.

Jeśli masz kupować tylko z polskiej dystrybucji (bo rozumiem że Allegro odpada, tam też trzeba zamawiać, a do tego jeszcze częściej idzie dłużej) to Xiaomi opłaca się tak jak inne marki. Xiaomi jest dla osób które nie boją się zamówić z Chin (choć nie wiem co w tym strasznego, ja wolę kupować w Chinach niż na Allegro, bezpieczniej jest) i wgrac samemu oprogramowanie. Za to masz telefon z najlepszym stosunkiem ceny do jakości.

W PL jak na przypadku RN3 Pro widzisz cena jest o 60% (!!) drozsza niż w Chinach (i nie ma w nim nic lepszego w stosunku do tego z Chin, może to rzadko używane pasmo B20?), w tej cenie już można kupić fajne telefony nawet w Polsce, więc nie szukaj koniecznie Xiaomi. 

Za 900zl jest ewentualnie Redmi 3s, 3/32, całkiem przyzwoity. (Swoją drogą kosztuje 600zł normalnie).

• 0
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...