Matuch10 Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 Dzisiaj przyszedł mi Xiaomi mi2s. Mam pytanie czy można jakoś zmienić odcień światła diody ?? Ponieważ, gdy robię zdjęcie z lampą błyskową, to staje się ono zbyt niebieskie.
StrangeFruit Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 To akurat zależy od ustawionego balansu bieli w ustawieniach. Jak tak na szybko spojrzałem, to nie ma tam ustawienia dla lampy błyskowej. W takim przypadku ustaw balans bieli na auto, i powinno być OK. A jak nie, to pobierz z GP jakąś alternatywną apkę, gdzie w ustawieniach znajdziesz balans bieli dla lampy błyskowej.
Lalo Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Lol, to nie lampa błyskową tylko biala dioda led. Balans bieli ustawia się dla zdjecia (temperatura zdjęcia), nie dla diody. Kolego może masz niebieski silikon i trochę zachodzi Ci na diodę?
Matuch10 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Opublikowano 22 Lutego 2014 Nie no aż tak źle ze mną nie jest żebym nie zauważył folii. Soty za nie fachowe określenie.
Lalo Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Nie no aż tak źle ze mną nie jest żebym nie zauważył folii. Soty za nie fachowe określenie. Ale ja pisze o silikonie a nie folii ... Może masz założony silikon na telefon? Ja mam żółty i jeśli robię zdjęcie z lampa barwi mi na żółto.
Matuch10 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Opublikowano 22 Lutego 2014 Nie nie mam żadnych silikonów, ani folii. Balans bieli poprawiony, zdjęcia wychodzą dobrze dzięki bardzo za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi