Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi RN3P vs MI5 vs Honor 8

Pytanie

Opublikowano

Witam!
Przyszedł czas na wymianę mojego dwuletniego Asusa Zenfone 5 w wersji 2/16 2x2GHz intela.
Rozglądam się RN3P w wersji 3/32 i snapem 650. Czy warto dopłacać do MI5 w wersji 3/32 i snapem 820 1,8Ghz? Wygląd, rozmiar oraz waga z pewnością na plus. Jak w tym wszystkim ma się Honor 8 w wersji 4/32 Kirin 950 4 x 2,3 GHz + 4 x 1,8 GHz? Mam możliwość kupna go w cenie 940zł. Mi5 miałbym w podobnej cenie.

32GB mi wystarczy. Głównie wymagany dual-sim (połączenia telefoniczne + internet) i LTE. Wielkość wyświetlacza do 5,5 cala. Żeby wygodnie leżał w dłoni, jednocześnie miał ładny design, wole "cieńsze" telefony, do tego nie mam długich palców. Płynne przeglądanie stron internetowych, z gier raczej tylko jedna, wykorzystująca połączenie internetowe, bez dużych wymagań. Długość użytkowania na jednym ładowaniu 1-2dni. Słuchanie muzyki głównie przez słuchawki bluetooth. Czasem jakieś zdjęcia i nagranie filmiku. Do tego, żeby się mocno nie nagrzewał tak jak mój obecny :). Telefon na 2-3 lata, a może i dłużej.

Głównie chodzi o to czy opłaca się brać mi5/Honora, czy zapłacić najmniej i wziąć RN3P. Taki dylemat.

Pozdrawiam.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mi 5. Chcesz włożyć sim i starter do modemu do telefonu? Przecież to nie będzie działać tak mi się wydaje.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Może po prostu nigdy tego nie próbowałeś, ale między innymi po to dwa lata temu kupiłem telefon z dualem. Natomiast teraz chciałbym dodatkowo z modemem LTE, ale to jest już w większości telefonów :)

Edytowane przez mazi939
  • Like 2
  • 0
Opublikowano
Gdyż karta do modemu to karta do modemu, a nie telefonu.

Nieprawda. Działa znakomicie

Co do tematu to jeśli możesz kupić honora 8 poniżej 1000zl to się nawet nie zastanawiaj. Świetny telefon, normalnie honory 7 po tyle nie chodzą

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Honora mam w abonamencie za 950zł. Jest też opcja wziąć telefon za 50zł, sprzedać za 600zł, trochę dołożyć i wziąć RN3P - wtedy byłbym prawie na 0. Inna opcja to dołożyć drugie tyle i wziąć Mi5.

• 0
Opublikowano

Co myślicie o tej aukcji? Wersja 3/64GB

http://allegro.pl/show_item.php?item=6567508963

Wysłałem PW i dostałem taką odpowiedź:
"Witam, nie ma dodatkowych kosztów ( cena na aukcji + koszty dostawy w zakładce " Dostawa i płatność"). Oprogramowanie i instrukcja obsługi w języku polskim. Gwarancja producenta 12 mies., za moim pośrednictwem zwrot do Chin ... wymiana , naprawa ...zależnie od wady"

Sprawdzałem, że sprowadzenie na własną rękę to koszt 1200-1300zł bez VAT.

https://www.ibuygou.com/p-black-xiaomi-mi5-qualcomm-snapdragon-820-215ghz-3gb-ram-64gb-rom-7392.html

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-5-15-1920x1080-16MP-4-Axis-OIS-Camera/311331_32611785137.html

• 0
Opublikowano

W życiu tam nie kupuj, koleś nie wie co sprzedaje.

Wysłane z mojego X-PRO przy użyciu Tapatalka

W dodatku kiedyś wstawił w aukcji zdjęcia z serwera xon24 i się na tym przejechał bo xon24 gdy się o tym dowiedział pozmieniał zdjęcia na serwerze xD https://vimeo.com/191299016

• Like 2
  • 0
Opublikowano
@m4ci3k_sz dobre dobre, ale takie sobie i nic nie wnosi do tematu

To że koleś na miniaturce ustawił render w strasznie słabej jakości też dla Ciebie nic nie znaczy i nic nie wnosi? Na gwarancję u kogoś takiego nie masz co liczyć.

Pół opisu po angielsku, to co po polsku słabo przetłumaczone, w zdjęciach Mi Note zamiast mi51fede4b2a76fdb9210064a754eb9a4b7.jpgb6163fe99a9325fde2651af1e5f314ba.jpg

• Like 2
  • 0
Opublikowano
@m4ci3k_sz dobre dobre, ale takie sobie i nic nie wnosi do tematu

Napisali o bardzo ważnych rzeczach, a ty twierdzisz, że nic nie wnoszą do tematu? A kup od niego śmiało, takich jak ty to się powinno wykorzystać, bo nawet jak ci wprost mówią, że nie warto to nadal wiesz swoje. Kupuj tylko nie płacz potem na forum

• Like 3
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@m4ci3k_sz Napisał jasno o tych ważnych rzeczach w ostatnim poście, z którymi się w zupełności zgadzam :) Więc po co te uszczypliwości? 

Edytowane przez mazi939
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...