herrek Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zauważyłem, że podczas rozmów nie wyłącza mi się ekran, próbowałem też zasłaniać czujnik ręką w czasie rozmowy i nie wyłącza ekranu. Funkcja jest włączona w ustawieniach. Może mi ktoś pomóc? Telefon mam od ok 10 dni i pierwszy raz zauważyłem coś takiego, więc albo wcześniej działało i się zpsuło, albo tak ma od "nowości" i nie zwróciłem na to uwagi choć jest to mało prawdopodobne bo dziś już rozłączyłem policzkiem chyba z 10 osób. MIUIPolska 5.0 instalowałem jakiś tydzień temu.
Endriu Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zdejmij całkiem albo odetnij kawałek fabrycznej folii nad czujnikiem (pod odpowiednim kątem zobaczysz gdzie się znajduje, a konkretnie obok kamery)
Endriu Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 -- 5 lut 2014, o 18:39 --U mnie działa tak dobrze, że jeszcze do ucha nie zdążę dobrze przyłożyć a już jest wygaszony.
herrek Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 tak sobie pomyślałem, że to może po root-cie tak się stało bo wczoraj go robiłem, znalazłem taki program Proximity Sensor Recalibrator - do calibracji tego czujnika, ale nie chce się uruchomić, a testy ze sklepu googla, znajdują czujnik, ale nie wykrywają, żeby działał pomocy?-- 5 lut 2014, o 20:02 --Wyciągnąłem baterię i przedmuchałem sprężonym powietrzem (nie baterię tylko okolicę czujnika ) - tak radzą w internecie. No i działa. Dzięki zainteresowanym
Numb Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 en.miui.com/thread-27773-1-1.html To podobno pomaga jeśli nie jest to wina sprzętu.
jozek661 Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 w 1s mialem to samo http://miuipolska.pl/forum/topic/2709-czujnik-zbli%C5%BCeniowy/
Rekomendowane odpowiedzi