chomik25 Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Mam problem z trybami sieci. Telefon mam w sieci mobile Vikings , sieć działa na zasadzie działania sieci play tzn korzysta z nadajników plus, T-Mobile itd. W telefonie mam cały czas ustawiony tryb auto 2g/3G I mimo że w zasięgu są dostępne sieci 3G to telefon nie chce się przełączyć z sieci na 2g na 3G. Jeśli uruchomie telefon ponownie to na chwilę się połączy z 3G jednak po jakimś czasie znowu wchodzi w 2g i na tym pozostaje. Ręczne wybranie operatora np na T-Mobile 3G też nie chce przełączyć sieci. Na ostatniej wersji rozwojowej było to samoWysłane z mojego Redmi 3S
giddy92 Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja mam podobny problem, z tym, że na moim redmi 3s pro, nie pokazuje w ogóle sieci 3G. Wszyscy wokół mają (w tej samej sieci) a mi pokazuje albo tylko 2G, albo 2g i LTE, a 3G brak. Dziś w robocie poresetowałem kilka razy telefon, aż w końcu znalazło. Do tej pory miałem z 3tygodnie spokoju, bo wcześniej szalał mi tak samo...
Rekomendowane odpowiedzi