Skocz do zawartości
  • 0

Spadek cen

dziadziu

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

Mam zamiar kupić kolejny telefon Xiaomi po fenomenalnym Red Rice. W starym telefonie odpadł mi prawy panel blokady klawiatury oraz przyciski do zmiany głośności. Zepsuły się również głośniki które po prostu przestały działać. Zastanawiam się nad kupnem między Mi4s a MI5. Zależy mi na dual sim, LTE i na slocie na kartę sd (posiadam prawie 70gb samej muzyki), więc MI4c odpada. Teraz pytanie skierowane do Was. Jak szybko spadnie cena tych oto telefonów w czasie świąt. Jaki minimalny próg cenowy mogą osiągnąć. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję :)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
30 minut temu, dziadziu napisał:

Cześć,

Mam zamiar kupić kolejny telefon Xiaomi po fenomenalnym Red Rice. W starym telefonie odpadł mi prawy panel blokady klawiatury oraz przyciski do zmiany głośności. Zepsuły się również głośniki które po prostu przestały działać. Zastanawiam się nad kupnem między Mi4s a MI5. Zależy mi na dual sim, LTE i na slocie na kartę sd (posiadam prawie 70gb samej muzyki), więc MI4c odpada. Teraz pytanie skierowane do Was. Jak szybko spadnie cena tych oto telefonów w czasie świąt. Jaki minimalny próg cenowy mogą osiągnąć. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję :)

Aktualnie masz niecałe 1200 za Mi5 z przesyłką z ibuygou, bez płacenia VATu i z gwarancją w Polsce w MiCenter.

Do świąt może spaść do ok. 1000 jak dobrze pojdzie.

Chyba że nie potrzebujesz gwarancji to od Goldwaya masz za 1050zł juz teraz z przesyłką bez płacenia VATu również.

W obu wypadkach mowa o wersji 3/32.

Swoją drogą jak zależy ci na slocie SD to Mi5 też odpada ;)

• 0
Opublikowano

Oh, Mi5 także nie posiada slotu SD ? Nie zwróciłem na to uwagi :/ Powiedzcie mi czy jest wielka różnica między ekranem Mi3 a Mi4 ? Może wybrać któryś model z Mi3 ? Nie chcę wydawać fortuny na telefon. 1000zł na telefon to dla mnie zdecydowanie za dużo i maksymalnie mogę wydać 800zł.

• 0
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dziadziu napisał:

Oh, Mi5 także nie posiada slotu SD ? Nie zwróciłem na to uwagi :/ Powiedzcie mi czy jest wielka różnica między ekranem Mi3 a Mi4 ? Może wybrać któryś model z Mi3 ? Nie chcę wydawać fortuny na telefon. 1000zł na telefon to dla mnie zdecydowanie za dużo i maksymalnie mogę wydać 800zł.

To zastanawiaj się nad Redmi Note 3 Pro 3/32. Najlepsza opcja aktualnie. (ewentualnie Redmi Pro <~650zł na banggood za wersje 3/32 z kodem rabatowym>). Redmi Note 3 Pro dorwiesz za ~700 bez gwarancji, na ibg z gwarancją, dostawą, opłatami i dorzuconymi szkłem i casem wychodzi ok 850zł(z kuponem, trzeba się trochę napracować żeby go wpisać).

Jeżeli chcesz do 5 cali to Redmi 3S 3/32, wyjdzie koło 6 stow że wszystkim.

Edytowane przez Brendol
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Powiesz mi jaka jest różnica między Redmi 3s a PRO i który z nich opłaca się kupić bardziej i dlaczego ? Telefon do 5 cali więc NOTE odpada. Dodam jeszcze, że musi obsługiwać Aero

Edytowane przez dziadziu
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, dziadziu napisał:

Powiesz mi jaka jest różnica między Redmi 3s a PRO i który z nich opłaca się kupić bardziej i dlaczego ?

3s jest nowszy, ma fabrycznie nowszego andka (6). Troszkę lepszy procesor, poza tym nie ma wiele różnic.

Oczywiście bierz wersje 3/32 a nie 2/16.

https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-3s-snapdragon-430-octa-core-14ghz-3gb-ram-32gb-rom-8538.html

Z opłatami, dostawa i ubezpieczeniem od VATu i kuponem wyjdzie cie jakieś 175$, czyli koło 700 i masz pewna gwarancję w PL.

Co do kuponu i sposobu jak wpisać to szukaj na forum

• 0
Opublikowano
13 minut temu, dziadziu napisał:

A jak to jest z dostawą z ibuygou. Ile ona przeważnie trwa ? 

Możesz ocenić czy ten telefon z allegro jest ok ?http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-black-pro-3-32gb-gwarancja-polska-i6573035389.html Cena porównywalna a nie ma tyle zabawy i błyskawiczna wysyłka :)

DHL więc dostaniesz do kilku dni roboczych z Ibg.

Co do telefonu to nie wolisz się pobawić przez 20 minut i zamówić z Ibg i mieć gwarancję w najlepszym, autoryzowanym serwisie Xiaomi przez 2 lata niż przez rok u Janusza na allegro który bedzie sie migał od naprawy?

• 0
Opublikowano

Podepnę się tu z zapytaniem jak mogę,

Dla mnie stosunek jakość/cena to na dziś mi4c

Na ali goldway sprzedaje MI4c za 109 $  wersję którą określa jako "wersję chińską " czym one się różnią od tych za 125$ wzwyż?

Jedne mają opisy IR MIUI a drugie LTE Typu c i większych różnic nie widzę.

Czy po zakupie tańszej wersji mogę bez problemu wprowadzić najnowszy soft w wersji Polskiej?

• 0
Opublikowano

Zastanawia mnie generalnie czemu taki sam (?) MI4c w Goldwaya 2/16 kosztuje 124.99$  albo 109.99$

Jedyna różnica którą widzę, to że droższy ma  postawiony OS-MIUI 7 (Niestandardowy ROM, Nie obsługuje OTA Aktualizacje) co mi nic nie mówi...

Kupuję MI4 dla softu i aktualizacji, których nie miałem w żadnym innym chińczyku dotąd, więc chciałbym mieć na nim najnowszy, polski soft.

• 0
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tpawel napisał:

Bardzo proste. Ten droższy będzie zrabatowany pewnie o 15$ na święto singla 11.11 :)
Taka promocja

heheh:-D

To nie mam wyjścia, muszę czekać aż mi 11 obniżą cenę i wciągać ciupasem:)

Ale tak na serio to jest różnica, bo Goldway podawał mi mailowo że za 109 jest to wersja Chińska-chociaż nić więcej nie dodał.

Ale tu wyjaśnia sprawę nowa oferta  GeekBuying

Okazuje się że chińska nie ma na pudełku WCDMA i FDD LTE , ale i tak działa i obsługuje je w Europie. Oczywiście jak to u chińczyków zdanie niżej piszą, że jak na pewno chcesz mieć, to se Prime-a lub wersję 16 kup (zapewne z napisem na pudełku.

Jedyna pewna informacja może być od kogoś, kto coś dokładnie takiego kupił i litościwie się podzieli wrażeniami.

Edytowane przez han solo
  • 0
Opublikowano

A czy ktoś koszty czy na ibg w tamtym roku były jakieś obniżki na black friday?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

A czy ktoś kojaży czy na ibg w tamtym roku były jakieś obniżki na black friday?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...