Subtelny Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Witam, Dzisiaj zauważyłem, że telefon nie chce się połączyć z internetem (do sieci wifi łączy się normalnie). Po restarcie telefonu otrzymałem komunikat "Karta SIM nie jest zarejestrowana, Synchronizacja rejstru". Po kliknięciu w owy komunikat nic się nie dzieje... Telefon mam od ponad miesiąca i działał bezproblemowo... W czym może tkwić problem? Gdy wejdę w Konto Xiaomi i w moje urządzenia, pokazuje mi, że telefon ma "Brak aktywacji" Edytowane 23 Października 2016 przez Subtelny
Gość Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Jaka karta ? Dzwonić możesz ? Co masz wpisane w ustawieniach karty sim, punkty dostępowe ?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Subtelny Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 Dzisiaj połączył się z inną siecią Wi-Fi i złapał Internet bezproblemowo, wszystko działa tak jak wcześniej. Lecz nadal pokazuje mi, że urządzenie ma "Brak aktywacji" mam tym się jakoś szczególnie przejmować? Karta Orange, dzwonienie i sms obecnie działa, wcześniej sprawdzałem tylko sms i działało.
Gość Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 W ogóle się nie zrozumieliśmy bo myślałem że nie masz internetu mobilnego. Co do tego że nie masz Internetu po Wi-Fi to już raczej sprawdź router czy inny sprzęt z którym się łączysz. A ten komunikat o braku aktywacji najlepiej by było jak byś wrzucił screeny ekranuWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Subtelny Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) 13 minut temu, slimozis napisał: W ogóle się nie zrozumieliśmy bo myślałem że nie masz internetu mobilnego. Co do tego że nie masz Internetu po Wi-Fi to już raczej sprawdź router czy inny sprzęt z którym się łączysz. A ten komunikat o braku aktywacji najlepiej by było jak byś wrzucił screeny ekranu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka W takim razie wytłumaczę jaśniej o co mi chodziło. Telefon "blokował" dostęp do Internetu w każdej sieci Wi-Fi (mobilnego nie testowałem) domowej jak i publiczne hotspoty (na innych urządzeniach normalnie łączyło z internetem). W Xiaomi -> profil przy rubryce z numerem telefonu pokazywało mi jego brak i nic z tym zrobić nie można było. Coś jakby nie mógł się z bazą danych połączyć i pobrać danych przez co blokowało mi dostęp do Internetu (z sieci Wi-Fi). Chyba jakiś Bug po prostu. Błąd z kartą już nie występuje, samo się zepsuło samo się naprawiło Edytowane 24 Października 2016 przez Subtelny
AndropaX Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi