Skocz do zawartości

Czy można zmienić soft w telefonie z zablokowanym bootloaderem bez konieczności proszenia Chińczyków o zgodę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można zmienić soft w telefonie z zablokowanym bootloaderem bez konieczności proszenia Chińczyków o zgodę na zdjęcie bootloadera?

Za pomocą samych programów?

Czy ktoś podpowie jakie poradniki zadziałają na chwilę obecną?

Mam do sflashowania 3 telefony:

2x redmi note 3 pro

1x redmi 3 pro

W wszystkich w trybie download pojawia się "MiPcSuite" i nie wykrywa telefonu w tym trybie przez aplikacje do flashowania - jakby nie przeszedł do trybu download.

Tak samo przy pomocy przejścia w tryb Download za pomocą skryptu - również "MiPcSuite".

Wpisując komendy na sprawdzenie okazuje się że telefony mają wartość false czyli zablokowany bootloader.

Potrzebuje szybkiej naprawy, bez konieczności występowania o zgody do chińczyków - ponieważ można dostać 1 zgodę na 30 dni a mam 3 telefony.

Proszę o pomoc! Z góry dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak już dostaniesz zgodę to możesz odblokować tyle telefonów i tyle razy ile chcesz. To co pisze w internecie to bzdura. Ja odblokowalem Redmi Note 3 Pro parę razy pod rząd a później z Redmi 3 nie miałem żadnego problemu ani ograniczenia.

Jest co prawda nieoficjalna metoda odblokowania bootloadera, prawdopodobnie przez fastboot oem unlock, ale nie jest ona polecana ani nie jestem w stanie teraz znaleźć poradnika. Polecam jednak metodę oficjalną.

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Opublikowano

4 godziny temu, dadi11 napisał:

Jak już dostaniesz zgodę to możesz odblokować tyle telefonów i tyle razy ile chcesz. To co pisze w internecie to bzdura. Ja odblokowalem Redmi Note 3 Pro parę razy pod rząd a później z Redmi 3 nie miałem żadnego problemu ani ograniczenia.

Jest co prawda nieoficjalna metoda odblokowania bootloadera, prawdopodobnie przez fastboot oem unlock, ale nie jest ona polecana ani nie jestem w stanie teraz znaleźć poradnika. Polecam jednak metodę oficjalną.

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Tak więc wystąpie o pozwolenie oficjalne - jednak mam pewne problemy wyskakuje mi strona po chińsku i nie za bardzo wiem co robić w poradniku piszę, że mam uzupełnić dane itd. jednak jest tylko tekst po chińsku. Jak nie dam rady wstawie screena może ktoś pomoże?

3 godziny temu, Horpah napisał:

jeśli chcesz wgrać oficjalny soft to nie musisz odblokowywać BL

zrób wg tego poradnika https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/

Próbowałem według poradnika = wyskakuje błąd: remote: device is locked. Cannot flash images. Chyba jednak nie można nawet na oficjalne oprogramowanie?

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Serio? Poradniki, tematy w działach... Masa tego, a Ty tworzysz kolejny taki sam wątek...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...