prtc Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Witam, Który redmi bedzie najlepszym wyborem? Najbardziej zależy mi na aparacie i baterii. Co ewentualnie w podobnej cenie i wydajności polecacie?
1 wojtekmarchewka Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Akurat te zdjęcie co podałeś tak ma wyglądać przy dwóch obiektywach, co Ci się w nim nie podoba ? Nie mogę wrzucić tutaj, zdjęcia masz pod linkiem, robione na szybko i bez żadnych przygotowań czy zaawansowanych ustawieniach Zdjęcie zrobione w trybie "stereo" można po zrobieniu wyostrzać w innych punktach, co starałem się przedstawić na dwóch takich samych obiektach lub z już zrobionego dwoma obiektywami na suwaku zrobić jako "mono" czyli standardowe. http://tufotki.pl/3VD78 Co do baterii to problem jest gdy telefon nie używany potrafi lecieć 1-3%/h w czuwaniu, u mnie na początku było to 1%/h teraz wydaję mi się że to się normuje, i najprawdopodobniej jest to wina softu pod Mediateka, u kolegi @Muzyk z baterią w Redmi pro nie ma problemu i mówi że jemu przez noc zjada 2-3%
0 wojtekmarchewka Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) 50 minut temu, prtc napisał: Witam, Który redmi bedzie najlepszym wyborem? Najbardziej zależy mi na aparacie i baterii. Co ewentualnie w podobnej cenie i wydajności polecacie? Witaj Oba modele mają te same baterie,według opinii i recenzji aparat lepszy ma Redmi Pro Imx258 czyli taki jak w zachwalanym MI4C w Note 4 nie wiem jaka soczewka cięzko znaleźć dane, dodatkowo w Rpro masz drugi obiektyw, i powiem szczerze że spełnia swoje zadanie. Jeżeli znajdziesz dobrą promocję to masz Redmi Pro w konfiguracji 3/64 X25 w cenie RN4 3/64 X20 Helio X25 (MT6797T) VS Helio X20 (MT6797) Dwa Rdzenie-A72 2.5GHz Dwa Rdzenie-A72 2.1-2.3GHz Cztery Rdzenie-A53 2.0GHz Cztery Rdzenie-A53 1.85GHz Cztery Rdzenie-A53 1.55GHz Cztery Rdzenie-A53 1.4GHz Grafika ARM Mali-T880 850MHz Grafika ARM Mali-T880 780MHz Ale co tam cyferki Dla mnie wyznacznikiem przy wyborze Redmi Pro był ekran OLED i porównując go bezpośrednio z Mi4, RN3Pro, i Redmi 3s ( Tak wiem nie ta liga ) uważam że to był trafny wybór. Jeżeli chodzi o budowę Pro i Rn4 to stoją na tym samym "wysokim" poziomie. Co bym Ci polecił w podobnej cenie? a nic bo żaden inny model Xiaomi nie ma Oled-a , gdyby jednak ekran był dla Ciebie mało istotnym elementem, to wolałbym w promocji wyhaczyć MI5. Mam nadzieję że choć trochę pomogłem Edit. Nie zauważyłem jeszcze vs RN3Pro, nie używałem go za długo, ale ja jestem wzrokowcem i telefon musi mi się także podobać z budowy a jednak Redmi Note 3 Pro mi się nie podoba Także Ci na jego temat nic nie powiem, co by go nie skrzywdzić Edytowane 20 Października 2016 przez wojtekmarchewka
0 prtc Opublikowano 20 Października 2016 Autor Opublikowano 20 Października 2016 Dzięki za odpowiedź, widziałem w necie parę sampli z tymi 2 obiektywami i szczerze nie wygląda to ciekawie - przykład: Możesz wrzucić jakieś swoje fotki w tym trybie 2 obiektywy i normalnie dla porównania, najlepiej w słabszym oświetleniu? Jak u Ciebie bateria? słyszałem że Redmi Pro jak i RN4 coś drainuje baterię (najpewniej soft)?
0 prtc Opublikowano 20 Października 2016 Autor Opublikowano 20 Października 2016 Chodziło mi najbardziej o przerwy pomiędzy płatkami, nie rozmyło ich. U Ciebie lepiej to wygląda, pewnie softowo nie radzi sobie z skomplikowanymi krawędziami. Jaki rozmiar ma zdjęcie w trybie stereo? bo drugi aparat ma 5Mpix a pierwszy 13.
0 wojtekmarchewka Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Zwykłe ponad 5mb a stereo nawet 10mb, być może te zdjęcie dodatkowo zostało obróbce wyostrzenia. W samej apce aparatu masz suwak rozmycia 11 stopniowy od F0.95 do F5.6 im niżej tym tło jest bardziej rozmyte
0 prtc Opublikowano 20 Października 2016 Autor Opublikowano 20 Października 2016 Chodziło mi bardziej o rozmiar w pixelach, tzn czy w tym trybie tylko 5Mpix będzie?
0 wojtekmarchewka Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 5 minut temu, prtc napisał: Chodziło mi bardziej o rozmiar w pixelach, tzn czy w tym trybie tylko 5Mpix będzie? Nie wiem jak tam to się rozkłada ale w info mam rozdzielczośc 2304x3072px dla stero a zwykłe 3120x4160px
Pytanie
prtc
Witam,
Który redmi bedzie najlepszym wyborem? Najbardziej zależy mi na aparacie i baterii. Co ewentualnie w podobnej cenie i wydajności polecacie?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi