Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Pro vs Redmi Note 4 vs Redmi Note 3 Pro

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Który redmi bedzie najlepszym wyborem? Najbardziej zależy mi na aparacie i baterii. Co ewentualnie w podobnej cenie i wydajności polecacie?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

Akurat te zdjęcie co podałeś tak ma wyglądać przy dwóch obiektywach, co Ci się w nim nie podoba ? Nie mogę wrzucić tutaj, zdjęcia masz pod linkiem, robione na szybko i bez żadnych przygotowań czy zaawansowanych ustawieniach :) Zdjęcie zrobione w trybie "stereo" można po zrobieniu wyostrzać w innych punktach, co starałem się przedstawić na dwóch takich samych obiektach lub z już zrobionego dwoma obiektywami na suwaku zrobić jako "mono" czyli standardowe.

http://tufotki.pl/3VD78

Co do baterii to problem jest gdy telefon nie używany potrafi lecieć 1-3%/h w czuwaniu, u mnie na początku było to 1%/h teraz wydaję mi się że to się normuje, i najprawdopodobniej jest to wina softu pod Mediateka, u kolegi @Muzyk z baterią w Redmi pro nie ma problemu i mówi że jemu przez noc zjada 2-3%

• 0
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, prtc napisał:

Witam,

Który redmi bedzie najlepszym wyborem? Najbardziej zależy mi na aparacie i baterii. Co ewentualnie w podobnej cenie i wydajności polecacie?

Witaj :)

Oba modele mają te same baterie,według opinii i recenzji aparat lepszy ma Redmi Pro Imx258 czyli taki jak w zachwalanym MI4C w Note 4 nie wiem jaka soczewka cięzko znaleźć dane, dodatkowo w Rpro  masz drugi obiektyw, i powiem szczerze że spełnia swoje zadanie. Jeżeli znajdziesz dobrą promocję to masz Redmi Pro w konfiguracji 3/64 X25 w cenie RN4 3/64 X20

Helio X25 (MT6797T)                                                        VS                                   Helio X20 (MT6797)

Dwa Rdzenie-A72  2.5GHz                                                                              Dwa Rdzenie-A72  2.1-2.3GHz

Cztery Rdzenie-A53  2.0GHz                                                                          Cztery Rdzenie-A53  1.85GHz

Cztery Rdzenie-A53  1.55GHz                                                                         Cztery Rdzenie-A53  1.4GHz

Grafika ARM Mali-T880  850MHz                                                                     Grafika ARM Mali-T880  780MHz

Ale co tam cyferki :D Dla mnie wyznacznikiem przy wyborze Redmi Pro był ekran OLED i porównując go bezpośrednio z Mi4, RN3Pro, i Redmi 3s ( Tak wiem nie ta liga :P ) uważam że to był trafny wybór. Jeżeli chodzi o budowę Pro i Rn4 to stoją na tym samym "wysokim" poziomie. Co bym Ci polecił w podobnej cenie? a nic :D bo żaden inny model Xiaomi nie ma Oled-a  :P, gdyby jednak ekran był dla Ciebie mało istotnym elementem, to wolałbym w promocji wyhaczyć MI5. Mam nadzieję że choć trochę pomogłem :)

Edit. Nie zauważyłem jeszcze vs RN3Pro, nie używałem go za długo, ale ja jestem wzrokowcem :D i telefon musi mi się także podobać z budowy a jednak Redmi Note 3 Pro mi się nie podoba  :( Także  Ci na jego temat nic nie powiem, co by go nie skrzywdzić :P

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • 0
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, widziałem w necie parę sampli z tymi 2 obiektywami i szczerze nie wygląda to ciekawie - przykład: IMG_20160910_210406_STEREO.jpg 

Możesz wrzucić jakieś swoje fotki w tym trybie 2 obiektywy i normalnie dla porównania, najlepiej w słabszym oświetleniu? 

Jak u Ciebie bateria? słyszałem że Redmi Pro jak i RN4 coś drainuje baterię (najpewniej soft)?

• 0
Opublikowano

Chodziło mi najbardziej o przerwy pomiędzy płatkami, nie rozmyło ich. U Ciebie lepiej to wygląda, pewnie softowo nie radzi sobie z skomplikowanymi krawędziami. Jaki rozmiar ma zdjęcie w trybie stereo? bo drugi aparat ma 5Mpix a pierwszy 13.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...