Skocz do zawartości
  • 0

Telefon do 1000 zł

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich !

Proszę pomóż mi nad wybory telefon bo nie znam tego modelu a który lepszy. Dlaczego wybrałem taki marki bo słyszałem ze ludzie chwalą za specyfikacje i tańszej tel niż znany marki (np Samsung i itd) Czy to prawda ? 

Posiadam telefon HTC Desire 816 

Wymaganie :

- 5,5 cala

- 16 GB/ najlepiej 32 GB a jeśli znajdzie 64GB mieści się w budżet albo trochę dołożę jakieś 100 zł 

- Obudowa aluminum i wytrzymałości

- Ma służy na więcej kilka lat niz 2 lata (nie chce zmienić telefon co 2 lata)

Dodatkowe informacje : Nie zawsze codziennie w nocy oglądam film przez internet, gram w gry (3 aplikacji). Jesli znajdzie telefon z sklep Polski to zobacze link :) A  z Chin lub inny za granicy to nie wiem (nigdy nie robiłem zakupy i boje się jak coś się stanie)

Moja propozycja to : https://x-sklep.pl/produkt/urzadzenia-xiaomi/telefony-xiaomi/xiaomi-redmi-note-4-64gb/

P.S. Przepraszam za pisowni ale proszę o zrozumienie ze jestem niesłyszący.

Pozdrawiam Was !

Sienko !!

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Sienko

z Polskich sklepów mogę (z prawie czystym sumieniem) zaoferować x-kom. Jest Redmi Note 3 Pro który spełnia Twoje wymagania i jest bardziej sprawdzony niż redmi note 4. Sklep ma jako jedyny w Polsce telefony z oficjalnej dystrybucji i oferuje jako jedyny w kraju gwarancję Producenta. Ale ceny są bardzo wysokie.

W lepszej cenie kupisz na https://www.ibuygou.com/. Sklep zagraniczny ale oferują Gwarancję serwisową w Polsce. Ich serwisem jest Mi Center - A więc osoby prowadzące to forum (Acid). Więc uważam za pewniaka.

Edytowane przez bergmen
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Ta x-kom z 16 gb to raczej nie będzie służy na kilka lat a to jest drożej ;/ za taka cenę wraz 32 gb czy 64 gb. Szkoda x-kom zaoferuje zbyt mało.

A dlaczego ze redmi note 4 jest marny niz redmi note 3 ?

Ta ibuygou widze tam sporo znizka ale to chyba odnowiony po używaniu albo outlet ?

@bergmen czy możesz zaoferować który porządny model xiaomi tym poszukam na coś okazji/promocji w ibugou ?

Czy zawiera w tym podatki vat ?

Edytowane przez Sienko
  • 0
Opublikowano

@Sienko

redmi note 4 to nowy telefon. Nie wiadomo jeszcze za dużo o jego awaryjności. Jego procesor (mediatek) w przyszłości raczej nie da możliwości do upgrade wersji Androida. Co przy zakupie telefonu na kilka lat może być problematyczne. No i chyba software jeszcze nie jest dopracowane.

tu jest oferta: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-note-3-pro-qualcomm-snapdragon-650-hexa-core-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-7298.html to nowy telefon. U nich używanych i odnowionych nie kupisz. Na zniżki nie zwracaj uwagi, to chwyt marketingowy. Czasami cenę można jeszcze bardziej obniżyć za pomocą kuponów: 

Redmi Note 3 PRO 3/32 - IBYRMNT3PROPL na 9$ = cena końcowa $195 z DHL (+UoV 9$)

IBY5USD na 5$

Sklep za  9.60$ oferuje Ubezpieczenie od opłaty VAT (UoV, Import Duty Insurance). Jeśli telefon wpadnie na VAT otrzymasz dokumenty o tym świadczące od przewoźnika, wysyłasz ich skany do sklepu i oni zwracają Ci poniesione koszty opłat celnych (tu VAT).

• 0
Opublikowano

Trochę jestem zamieszany o cen.

Czyli widzę teraz US$186.99 (zamiast 258.00)

US$186.99 -  IBYRMNT3PROPL na 9$  i  IBY5USD na 5$ = 172.99

172.99 + UoV9,60$ = 182.59 

Dobrze zrozumiałem ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...