Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: 
MIUI 8.1, 6.9.29

Posiadany smartfon:
Xiaomi MI 3

Jakim użytkownikiem jesteś? 
Średnio zaawansowany

Opis znalezionego błędu
Ostatnio zauważyłem niezwykle irytujący problem z moim telefonem. Często jeżdżę na rowerze lub rolkach i słucham podcastów przez PocketCast oraz śledzę aktywność przez endomondo. Problem w tym, że w losowych momentach wyłącza mi wyżej wymienione aplikacje... Z pocketCast jest to dość oczywiste bo nagle przestaje odtwarzać dźwięk, ale jeżeli chodzi o endomondo to albo po cichu ubija aplikacje (jak włączam ponownie to jest ostrzeżenie o możliwych ustawieniach baterii) albo po prostu odcina GPS licząc normalnie aktywność co skutuje przejechaniem 0.04km w 1h.

Zauważyłem, że endomondo czasem resetuje mi ustawienia baterii danej aplikacji (Panel sterowowanie - oszczedzanie w aplikacjach - włąsne ustawienia). Po chwili szukania okazało się, że reset następuje gdy w uruchomionych aplikacjach (przycisk na lewo od home) ustawię blokadę, następnie ściągnę blokadę i wymuszę wyłączenie aplikacji. Czy to bug czy feature?

Mimo ustawionych wyżej opcji baterii wciąż występują losowe zabicia aplikacji w tle, najczęściej właśnie gdy w tle jest sporo innych aplikacji. Da się gdzieś ustawić aby aplikacje których używam nie były nigdy zabijane?

Logcat
brak

Opublikowano (edytowane)

Model telefonu:

Xiaomi Mi5 

Wersja MIUI:

Miui 8.1 by xiaomi.eu 6.10.13 (nasze rozwojowe)

Poziom zaawansowania:

Średnio zaawansowany

Opis problemu:

U mnie również, występuje resetowanie ustawień oszczędzania baterii i przez to gdy słucham Spotify pauzuje się się któraś piosenka z kolei, nigdy nie pauzuje w trakcie, po prostu po kilku piosenkach(po różnej liczbie) przestaje grać muzyka, tak jakby się playlista skończyła. Wystarczy, że odblkuje ekran i zaczyna grać.

Resetuja mi się, również inne ustawienia jak to, że dymki z messengera mogą być zawsze nad innymi apkami.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam ;)

Edytowane przez domoholic
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...