rfc Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witajcie... W MIUI V5 można włączyć automatyczną regulację podświetlania, ale niestety nie można ręcznie ustawić poziomów podświetlania dla różnych jasności otoczenia. Ogólnie nie byłoby problemu, ale systemowa regulacja pozwala zejść tylko do poziomu jasności 20, tak samo ręcznie jak i na auto, a specjalnym programem można ustawić jasność na poziomie 1 (dużo ciemniej od poziomu 20), tyle, że nie jest to zbyt wygodne rozwiązanie. Znacie może jakieś rozwiązanie niewymagające modyfikacji we framework-res.apk?
marcoo Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jaką aplikacją mogę zmniejszyć bardziej jasność? szukałem kilka takich programów na google play i wszystko zmniejszało tyle samo co standardowo w ustawieniach...
Ari93 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 nie wiem czy mowimy o tym samym ale w MI2 jasnosc mozna zmienic poprzez modyfikacje pliku /sys/devices/platform/msm_fb.591873/leds/lcd-backlight wiec mozesz w przegladarce plikow sobie skrot zrobic do tego folderu czy w jakims gscript napisac skrypt na zmiane tego parametru... ;p w mi2 minimum to 2 a zmieniajac na 1 nie widac roznicy a 0 jakos nie chce probowac ;P ale na sgsie tez jasnosc minimum byla 20 a po przestawianiu recznie np na 1 to nawet w absolutnej ciemnosci ekran byl za ciemny ;P ahh ten samoled...
rfc Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ta aplikacja o której mówię, to RootDim (wymaga roota), w przypadku RedRice trzeba w ustawieniach zaznaczyć "Fix no-wake-from-sleep", bez tego może się nie wybudzać ze sleepa (restart pomaga). RedRice obsługuje jasności 1-255 (nie gaśnie na najniższych). Co do MI2, to ścieżka wygląda jakby była pod inną platformę (msm to jakiś kod procesora czy czegoś tam), w Red Rice jest MTK. Tak czy inaczej zobaczę u siebie czy nie ma czegoś podobnego EDIT: Ta ścieżka pewnie jest do zmiany podświetlania jednorazowo (dopiero teraz na to wpadłem ;p), więc programem jest raczej wygodniej, ale ja i tak chce zwiększyć zakres regulacji automatycznej/systemowej.
marcoo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Na mi2s rootDim zmienia wartości tyle co standardowo w ustawieniach, nic jaśniej, nic ciemniej ;/
rfc Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Widocznie w mi2s system obsługuje cały zakres, u mnie systemem można ściemnić tylko do poziomu 20, a programem do 1 i przy minimalnej jasności jest naprawdę ciemno.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi