Arbuz93 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Witam, nie jestem pewien czy to odpowiedni dział, lecz z pewnością ktoś miał podobny problem. Otóż telefon upadł mi niefortunnie na rant z kieszeni i pekł ekran- pajeczynka nad wyświetlaczem i 5 pęknięć na całej powierzchni górnej połowy ekranu. Telefon zachował funkcjonalność a sama usterka nie jest bardzo mocno udreczliwa przy aktywnym podswietleniu . z tego co się zorientował em wymienić trzeba cały wyświetlacz z ramka nie ma możliwości wymiany samej szybki, jeśli to prawda to jaki mniejwoecej byłby koszt takiej operacji, czy warto inwestować w ekrany z allegro do samodzielnego montażu ? Dziękuje z gory za jakikolwiek odzew. Edytowane 24 Września 2016 przez Arbuz93
Sylvek2 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Tak musisz wymienić szybę z wyświetlaczem o ile nie jest zniszczona jeszcze ramka bo wtedy musisz kupić ją oddzielnie. Na allegro nie ma oryginałów tylko "niby" oryginały bez pokrycia gorilla glassem i z ciemniejszym od orygniału wyświetlaczem. Wyświetlaczy z Aliexpress unikaj właśnie tam zamówiłem i są jeszcze niższej jakości. Najlepsze opinie ma dragon-tt i właśnie tam najlepiej zamówić
Rekomendowane odpowiedzi