acanth Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Szperam po forach i tutorialach nt. zmiany dpi na moim mi max (bo duża część rzeczy jest po prostu wielka). Znalazłem coś, co przypadło mi do gustu: adb shell wm density NNN && adb reboot ale po zmianie ikony się rozjechały - kombinował ktoś z tym albo zna rozwiązanie?
pull1990 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Tu chyba znaczenie ma siatka ikon. Za dużo Ci nie powiem bo używam nova Launcher i u mnie po zmianie dpi wszystko umiem ustawić. W domyślnym launcherze może być problem
acanth Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 wg. jakiegoś gościa z forum miui: EDIT: Weird. Editing build.prop to change dpi does not break icons. Using "wm density * does. .. no to próbuje dalej
pull1990 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Próbuj ale nie zapomnij o kopii zapasowej bo łatwo o kłopoty:-)
MarioWRC Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Też tak miałem i pomógł tylko pełny wipe 😲 nic innego nie pomagało tzn pomagały zmiany w build.prop ale tylko do czasu wgrania nowego romy a po wgraniu znowu takie okonki po*****ne 😧 także pełny wipe i po sprawie 😉 Wysłane z MI 5 Pro Black
acanth Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Pokombinowałem trochę i aktualnie wygląda to tak (bez wipe :)): adb shell wm density NNN && adb reboot - większość ikon jest ok (ikonka OneDrive, skrót do kontaktu + ikony notyfikacji z górnej belki są rozjechane, da się z tym żyć bo reszta wygląda dużo lepiej). Ikony zmieniają się po aktualizacji apk z play store (na takie jak widać na screenie w pierwszym post), adb shell wm density reset && adb reboot - resetuje domyślne dpi ale nie naprawia ikon, Motywy - własne - Ikony - zastosuj motyw naprawia ikony przy default'owym dpi (ja używam mixu różnych motywów), Ponownie adb shell wm density NNN && adb reboot
MarioWRC Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Jak uważasz ale ja i tak bym zrobił pełny wipe. Wysłane z MI 5 Pro Black
reqx Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 jak chcesz zmienić dpi to wejdz w system/build.prop i tak wyszukaj linijki ro.sf.lcd_density=480 a jak jej nie ma to dopisz, wartość 480 oczywiście zmieniasz. Ja mam na 420 ustawione i jest git 1
acanth Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Zmiana ro.sf.lcd_density u mnie nie działa. Sprawdzałem po restarcie - w build.prop są zapisane zmienione wartości a wszystko duże jak przed zmianą. Chyba, że o czymś nie wiem EDITED (wygooglane rozwiązanie - zmiana w build.prop): Bingo! Modifying the value on this line resulted in the DPI change I was after.persist.miui.density_v2=<density> Edytowane 22 Września 2016 przez acanth znalezione rozwiązanie. 2
Rekomendowane odpowiedzi