Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam od kilku dni MI2S 32GB i GPS zachowuje się dziwnie. Fixa łapie niemal natychmiastowo, ale po chwili go gubi. Zabawa trwa w nieskończoność-łapie, gubi,łapie gubi.Zastanawiam się, czy to wina egzemplarza, czy taki "ficzer"?

Gdzieś natknąłem się na info o Glonass/GPS, które sobie przeszkadzały, ale czy to to to, czy nie to to?

Opublikowano

Sciagnij ze sklepu jakis program typu GPS Test i zobacz jaka masz sile polaczenia z satelitami GPS i Glonass

w tej chwili wlaczylem siedzac w domu i powoli lapie coraz wiecej satelit o sile srednio 15-20, bardzo slabo ale jak sie w koncu polaczyl to utrzymuje polaczenie juz od paru minut z conajmniej 7 satelitami

tylko przypominam ze telefon lezy na biurku jakies 2m od od okna dachowego

Opublikowano

Sprawdziłem zasięg Androits i spokojnie miałem również 6-7/11 satelitów pod dachem. W międzyczasie zauważyłem, że problem dotyczył chyba wyłącznie Automapy.

Niemniej, w związku z ukazaniem się v5 4.1.10, zupdatowałem telefon i ... problem znikł. Niezbadane są wyroki...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie mam podobny problem - też z użyciem automapy, wykrywa a za chwilę wjadę pod most i mnie nie ma... nawet na autostradzie zniknąłem co już było dziwne ;d

fakt, że szybko się potem łączy i odnajduje pozycję ale takie gubienie zasięgu gps jest co najmniej męczące...

Posprawdzam inne nawigacje ale akurat automapa przypadła mi do gustu :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...