Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wnoszę o zmianę nazewnictwa guzika "lubię to" na np. "pomocne", "plusik", "postaw piwko", lub tym podobne, aby było to jednoznaczne.

Obecna forma "lubię to" jest przez niektórych nawet znienawidzona i nie mówi o tym po co ten guzik jest, niektórzy nawet nie wiedzą co to.

• Like 2
Opublikowano

"Lubię" Twój post :), ale sama nazwa jako taka jest uniwersalna i tyczy się każdego postu, nawet teraz dostałeś dwa polubienia , a Twój post w niczym nie jest pomocny ;). A nazwy zaproponowane przez Ciebie (no może poza plusikiem) sugerują kliknięcia tylko wtedy kiedy treść będzie pomocna.

• Like 1
Opublikowano

I o to mi chodzi, co to za reputacja - lubię twój post, lubię cię. Reputacja powinna polegać na realnej możliwości pomocy, jego komentarz jest poparty wiedzą/doświadczeniem, nie subiektywnymi odczuciami, czy gadulstwem bez żadnych wartości. Chyba mnie rozumiesz, równie dobrze mogło by pisać "lubiany", bo to że ktoś lubi mój post nic mi nie mówi, to pierwsze forum, na którym ktoś lubi mój post nie pomagający nikomu, po prostu się podoba, no to taki zgryz w konfrontacji z reputacją, no chyba że na podwórku to może tak, w piaskownicy są podobne zasady im bardziej mnie lubią, tym mam większą rangę w grupie. Chyba że o to tu chodzi.