Makilki Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Witam. Zaktualizowałem dziś MIUI w moim MI 5 i pojawił się problem, mianowicie brak twrp. Po prześledzeniu forum dowiedziałem się że mogę je "dograć" po przez użycie aplikacji takich jak Flashify cz też TWRP Manager ale w tym momencie pojawił się kolejny problem, programy te wymagają roota. I jasne niby nic przecież mam odblokowanego roota (tak przynajmniej myślałem). Okazuje się że i jeden i drugi program krzyczy że nie mam uprawnień. Pojawia się pytanie: Jakim cudem? Wszystkie opcje programistyczne mam elegancko odblokowane po tapnięciu X razy w wersję MIUI a jednak roota brak. Czy wie ktoś może jak rozwiązać ten problem?
xxmati96xx Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Napisz w dobrym dziale to na początek wystarczy. a poza tym wszystko jest na forum
Szuja Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Witam. Zaktualizowałem dziś MIUI w moim MI 5 i pojawił się problem, mianowicie brak twrp. Po prześledzeniu forum dowiedziałem się że mogę je "dograć" po przez użycie aplikacji takich jak Flashify cz też TWRP Manager ale w tym momencie pojawił się kolejny problem, programy te wymagają roota. I jasne niby nic przecież mam odblokowanego roota (tak przynajmniej myślałem). Okazuje się że i jeden i drugi program krzyczy że nie mam uprawnień. Pojawia się pytanie: Jakim cudem? Wszystkie opcje programistyczne mam elegancko odblokowane po tapnięciu X razy w wersję MIUI a jednak roota brak. Czy wie ktoś może jak rozwiązać ten problem? Z dawien dawna wiadomo, ze po aktualizacji trzeba rootowac na nowo. A twrp mozna dograc bez roota przez fastboot. Tap z MI4S
Makilki Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 2 godziny temu, Szuja napisał: Z dawien dawna wiadomo, ze po aktualizacji trzeba rootowac na nowo. A twrp mozna dograc bez roota przez fastboot. Tap z MI4S A jakoś dokładniej, jak to zrobić? Jakim programem?
Szuja Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Np. Tak. https://miuipolska.pl/forum/topic/7859-film-z-instalacji-twrp-tutorial/ Tap z MI4S
Drakoon34 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Opcje programistyczne to nie jest root. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Nezumi Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi