Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem(redmi 3, chyba china stable,miui 8), mianowicie kiedyś po pewnej aktualizacji zniknęły mi polskie znaki z nagłówków artykułów na facebooku. Język aplikacji jest ustawiony na polski, język urządzenia na angielski, klawiatura swiftkey. Wcześniej normalnie wszędzie były polskie znaki teraz np gdy jestem w oknie pisania sms z kimś to np zamiast Aśka jest napisane A ka. Jak to naprawić?

siekiry.png

Edytowane przez Furski
Opublikowano

Boję się, że stracę gwarancję(xiaomi.com.pl), do tej pory nie przeszkadzały mi chińskie apki bo je pousuwałem i język angielski to też żaden kłopot. Od momentu aktualizacji do miui 8 denerwuje mnie również kolor belki(chciałbym ten ciemny z białymi ikonami z miui 7). Od czego mam zacząć jeśli chcę wgrać nowy soft? Od odblokowanie BL czy moge zainstalować jakiś fajny polski ROM z czarną belką na zablokowany BL?

alaredmi.png

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem ten motyw i dalej belka nie jest taka jak w miui 7. Jak dla człowieka, który kupił pierwszy raz telefon xiaomi poradnik jest bardzo chaotyczny, niezrozumiały i naszpikowany samymi skrótami, które nie są łatwe dla przeciętnego użytkownika. Co do tych polskich liter ma ktoś pomysł?

Czy może ktoś rozwiać moje wątpliwości? W mojej sytuacji mam postępować wg 1 punktu z tego kompendium wiedzy - czyli instalacja romu przez miflash(działa też na zablokowanym bl) i w ogóle się nie przejmować tym czy mam zablokowany czy odblokowany BL? Zainstalować global deva i bede miał język polski i żadnych smieciowych chinskich aplikacji? Ale wygląd dalej będzie z miui 8 bo w tym kompendium są linki tylko najnowszych wersji miui. Ja bym chciał, żeby to wyglądało tak jak w miui 7

Edytowane przez Furski
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...