Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zamierzam kupić redmi note 3 pro, musi to byc wersja global wspierana przez OTA, bo nie chce bawic sie we wgrywanie globala z wersji China, przyznam sie po prostu nie potrafie tego zrobic, ale ja nie o tym. Chcialbym kupic z aliexpress lub banggood poniewaz znalazlem calkiem ciekawa oferte, ale wole spytac sie ekspertów, czy będzie to global czy jakiś "syf" i czego sie wystrzegać

http://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-5_5-inch-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-650-Hexa-core-4G-Smartphone-p-1030944.html

Z góry dzieki za pomoc.

Edytowane przez Pryyk
Opublikowano (edytowane)

Za taką cenę masz na Allegro, wysyłka w 24h. Już pisałem w innym temacie:

Polecam MiSpot na Allegro. 950 zł - dorzuca silikonowe etui i folię na ekran. 100% pozytywnych (~1500 komentarzy). Wgrany Global Dev - zostawiasz albo aktualizujesz jednym przyciskiem do najnowszej wersji 6.9.9 przez aplikację "Aktualizacje".

Pół roku temu sam u niego kupiłem i jestem zadowolony,  telefon działa rewelacyjnie do tej pory. :)

Edytowane przez Konradol
Opublikowano

@Pryyk

Temat poruszany dziesiątki razy... Po co zakładasz nowy temat?

No nic, do rzeczy. Jeżeli nie potrafisz wgrywać oprogramowania to zastanów się jeszcze na Xiaomi. Niestety przy tych telefonach trzeba pogrzebać, ale oczywiście można się tego nauczyć, na forum jest masa wyjaśnień i instrukcji. Zmieniałeś/modyfikowałeś kiedyś system w jakimś telefonie?

Co do linka z Ali, to wydaje mi się, że to nie jest dobry system, tylko tzw. SyfMiui, czyli nieoryginalne oprogramowanie z masą chińskiego syfu i brakiem aktualizacji OTA. Sprzedawca nie podał rodzaju ROMu tylko napisał Multilanguage, z tego co pamiętam użytkownicy, którzy kupowali takie telefony dostawali SyfMiui na pokładzie, a to się wiąże z instalacją systemu od początku. Znajdź na forum dział ze sperzedawcami i kup od któregoś z polecanych przez forumowiczów, to chyba najlepsze rozwiązanie.

Podsumowując:

1 Zastanów się jeszcze nad Xiaomi.

2 Poczytaj trochę forum w tematach zmiany ROMu i polecanych sprzedawców.

3 Nie spiesz się z decyzją.

Powodzenia!

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zakupiłem telefon z tej aukcji, znajomy mowił, ze zaufana firma więc no przekonam się, co do telefonów to nie próbowałem jeszcze sie z nimi jakos szczególnie bawić we wgrywanie czegokolwiek, jeśli ta wersja czyt: Global mi nie podpasuje to poczytam bardzo dokładnie o wgrywaniu miui polska, moze sie na tym szczególnie nie znam, ale myśle, ze doswiadczenie "informatyka" troche mi pomoze xD

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6234971887

Takie dodatkowe pytanko, dla takiego normika jak ja niepotrzebne jest z góry instalowanie wielu aplikacji po prostu chce, zeby telefon szybko chodzil, moznaby bylo pograc w jakies gierki i tyle, czy global do tego zdecydowanie wystarczy?

Edytowane przez Pryyk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...