MrYruu Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Po kilku miesiącach używania wersji systemu, która została mi wgrana w sklepie postanowiłem trochę ogarnąć temat i wgrać coś samemu. Zacząłem wg poradnika: Zainstalowałem MiFlasha, pobrałem oficjalny system, klikam power+volume up i... no właśnie. Na ekranie wyświetla mi się jedynie miniaturka telefonu i kabla usb - podłączam do laptopa, instalacja sterowników i niemożność zainstalowania sterowników, które mój komputer nazwał sobie "Urządzenie MTP USB". Kilkudziesięciominutowa krucjata w googlach nie pomogła, więc postanowiłem zwrócić się o pomoc tutaj.
maciejunio2 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Mam swój telefon w bootloopie i dokładnie ten sam problem z "Urządzeniem MTP USB" myślę, że przeczytałem na ten temat już wszystko i nic nie pomaga. Komputer WIN7 Ultimate 64bit. Jeżeli ktoś potrafi z góry dziękuję.
Peran7 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 64bitowy system myślę że tu jest problem
mrosi Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Wyłącz podpisywanie cyfrowe sterowników: Wymuszanie podpisu cyfrowego sterowników w Windows 8 To poradnik dla Windows 8, ale sądzę, że podobnie będzie w przypadku "Siódemki". Potem zainstaluj ponownie aplikację i sterowniki.
maciejunio2 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Próba na innym komputerze ze nowo zainstalowanym systemem WIN7 32bit nie przyniosła rezultatu. Wyłączenie podpisywania sterowników również nie pomogło :-(. Może macie inne koncepcje na rozwiązanie problemu.
Daviteusz Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Mam ten sam problem. Po aktualizacji do 6.0.1 nie idzie tego cholerstwa zainstalować. Mój lapek to Lenovo T400. Sprawdzałem windowsa nawet w VirtualBox'ie i tam też nie chce sterownika zainstalować. Jeszcze będę sprawdzał linuxa i win10. Jeśli coś wykombinuję to dam znać. Dodam jeszcze że w Recovery sterowniki instalują się bezbłędnie i tylko w ten sposób mogę coś na fona wrzucić po kablu (pomijając FTP, Bluetooth itp) Screen sterownika w TWRP z włączonym MTP Edytowane 24 Września 2016 przez Daviteusz
mrosi Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 1. Uruchomić Menedżer urządzeń. 2. P-Klik na "Urządzenie MTP USB". 3. "Aktualizuj sterownik". 4. "Zainstaluj sterownik ręcznie". 5. "Pozwól mi wybrać z listy sterowników na komputerze". 6. Z listy wyszukujemy "Urządzenia przenośne". Dwuklik. 7. Wybieramy "Urządzenie MTP USB". Klikamy "Dalej". Sterownik zainstalowany. Niestety jest jakiś błąd w Windowsie. Po każdej aktualizacji systemu w telefonie trzeba będzie to powtarzać.Tak jest przynajmniej na Windows 10 64-bit.
Daviteusz Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) @mrosi Niestety, u mnie to nie działa Zrobiłem backup tego sterownika co jest w recovery, wgrałem go ręcznie ale urządzenia i tak nie idzie uruchomić. Mam Win7 DreamOS Extreme x64 (Na "czystej" wersji 7 też nie działa. x32 nawet nie sprawdzam bo będzie to samo na pewno), Wyłączone sprawdzanie podpisów sterowników. Robiłem reinstall sterowników windowsa i też nic nie dało. Teraz pobieram Kubuntu 32bit i sprawdzę w VBoxie. Jeśli tam by działało to już będę miał w miarę normalny sposób możliwość kopiowania plików. Edytowane 24 Września 2016 przez Daviteusz
maciejunio2 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Dnia 24.09.2016 o 13:34, Daviteusz napisał: @mrosi Niestety, u mnie to nie działa Zrobiłem backup tego sterownika co jest w recovery, wgrałem go ręcznie ale urządzenia i tak nie idzie uruchomić. Mam Win7 DreamOS Extreme x64 (Na "czystej" wersji 7 też nie działa. x32 nawet nie sprawdzam bo będzie to samo na pewno), Wyłączone sprawdzanie podpisów sterowników. Robiłem reinstall sterowników windowsa i też nic nie dało. Teraz pobieram Kubuntu 32bit i sprawdzę w VBoxie. Jeśli tam by działało to już będę miał w miarę normalny sposób możliwość kopiowania plików. Mam takiego samego screena. Przepis nie działa. Spróbuję nowy win7 32 tym razem na kompie HP. Poprzednio były same lenovo.
Daviteusz Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 @maciejunio2 naciśnij confirm w tym temacie jak możesz. Raczej stawiam na to że wina leży po stronie Softu a nie kompa bo ten sam sterownik w TWRP Recovery działa bez problemu. http://en.miui.com/thread-367445-1-1.html
maciejunio2 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Zmiana sprzętu nic nie dała. Podpisywanie sterowników wyłączone przy starcie systemu win7. System nowy 32 bit. Instalacja ręczna MTB USb kończy się kodem błędu 10. Chyba pozostaje serwis, ktoś ma doświadczenie jaki i ile może kosztować postawienie systemu od nowa?
situ Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Dnia 28.09.2016 o 00:18, mpw1 napisał: Mam ten sam problem w windows 10 Spróbuj zrobić tak aktualizuj sterowniki i wybierz tą opcje .Z listy wybierz sterowniki.. Edytowane 29 Września 2016 przez situ
mrosi Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 12 minut temu, situ napisał: Spróbuj zrobić tak aktualizuj sterowniki i wybierz tą opcje .Z listy wybierz sterowniki.. Przeczytaj wątek zanim odpowiesz. Już wcześniej napisałem o tym i u @maciejunio2 nie działa.
Rekomendowane odpowiedzi