zipp Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Witam, Za chiny ludowe nie umiem podłączyć telefonu do MIUINewThemeEditor_6.6.30 Bez przerwy jest komunikat, że nie odnaleziono urządzenia. USB w opcjach programistycznych jest w trybie debug Bez problemu podłączam telefon w trybie adb, fastboot polecenie adb devices wyświetla identyfikator mojego telefonu gdy wchodzę w adb shell, mogę listować zawartość pamięci telefonu Mam odblokowany bootloader, wgrany rom 6.8.25 EU Telefon Redmi 3s Prime. Chciałem wyedytować wiget zegarka, by wyświetlał czas kolejnego alarmu wdl. tutka L48: How to Add an Alarm Notification on Clock Widget http://en.miui.com/thread-329192-1-1.html Może można dobrać się do zawartości pliku opisującego zegar w inny sposób? Edytowane 8 Września 2016 przez zipp
zipp Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Root oczywiście jest. Dev china nie będę instalował i jeśli jest potrzebny by online używać MIUINewThemeEditor to trudno. Czy nie ma innego sposobu by dobrać się do plików motywu? Wyciągnąć plik motywu z telefonu, rozkompilowanie na PC, edycja, skompilowanie i gotowe wkopiować ręcznie w odpowiednie miejsce w telefonie? Edytowane 9 Września 2016 przez zipp
zipp Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 Dzięki, w motywie Android N zegarek ma informacje o czasie kolejnego alarmu Czy da się podmienić sam wiget zegarka bez aplikowania całego motywu do telefonu? Motyw domyślny z 6.8.25 mi się podoba i nie specjalnie chciałbym go zmieniać...
zipp Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Motyw się zainstalował(w romie EU dla androida 6 jest patch na "działanie" motywów firm trzecich;-), lecz samego zegarka nie dało się aktywować bez zmiany motywu na Android N... Tz po wgraniu motywu Android N zegarek jest widoczny na liście, ale nie da się go wybrać (hmm, tz. wybrać się da ale się nie wybiera(rofl) ). Wygląda to tak(jest aktywny, bo zmieniłem cały motyw na Android N). Czemu na liście nie ma podglądu? Spoiler Edytowane 9 Września 2016 przez zipp
Rekomendowane odpowiedzi