januszcebulka Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Hej, To mój pierwszy post, więc witam :).Ostatnio podczas małej promocji na Banggood zakupiłem lamkę biurkową Blitzwolfa (w sumie wyszło 135zł), wybrałem Expedicted Shipping Service za 0.23zł. Później okazało się, że to DHL, paczka wyszła już z Singapuru. Teraz zastanawiam się, czy naliczą mi VAT/cło/opłaty celne itp... Z tego co czytałem to do 22 euro nic nie naliczają, chyba, że paczka jest oznakowana jako "GIFT": podobno wtedy do 45 euro nic się nie płaci. Mam rację? Czy Banggood wysyła przedmioty jako GIFT? Jeśli nie, ile naliczą dodatkowo? I jeszcze jedno: czy DHL dolicza sobie jakieś opłaty za odprawy celne? Zawsze kupowałem na Ali ;p.
moth Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 banggood wysyła jako gift i zaniża wartość na przesyłce
januszcebulka Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2016 @moth Dzięki, to pozwoli uniknąć cła/opłat celnych/vat ? Miał ktoś kiedyś taki przypadek ;)?
art12 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Podpinam się do pytania. Jeszcze u nich nic nie zamawiałem, jestem ciekawy jak to wygląda?
januszcebulka Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 @art12 Z trackingu widzę właśnie, że celnik przepuścił paczkę od razu, jak dostanę to wrzucę zdjęcie
art12 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 @januszcebulka Extra, daj znać co było na paczce!
piotr469 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 @moth Dzięki, to pozwoli uniknąć cła/opłat celnych/vat ? Miał ktoś kiedyś taki przypadek ? Nie patrzą na to. VAT to loteria, bez względu na deklarację wartości paczki Wysłane z Redmi Note 3 Pro
Rekomendowane odpowiedzi