Skocz do zawartości
  • 0

Pierwszy telefon z miui - kilka pytań

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam nadzieję, że piszę to w odpowiednim dziale. Od kilku dni mam pierwszy telefon z miui (Mi5 64GB) i mam kilka pytań. Aktualnie mam  6.8.18.
1. Jest możliwość ustawienia by telefon nie obracał mi interfejsu o 180 stopni gdy mam go do góry nogami? To w ogóle normalne? Dość to irytujące gdy używam smartfonu leżąc - w poprzednich smartfonach tak nie miałem.
2. Jest to możliwe by koło każdego powiadomienia była informacja o której godzinie ono się pojawiło?
3. Jest możliwość by po podwójnym naciśnięciu(lub przytrzymaniu) home uruchamiała mi się jakaś aplikacja?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Nie wiedziałem, że obraca się też do góry nogami - zawsze można z opcji zablokować obracanie ekranu w pionie lub poziomie (rotate off).

Jest możliwość zmiany ustawień przycisków Home/back itd. Settings - additional settings - buttons.

Obok powiadomień jest godzina - chodzi o te powiadomienia rozwijane od góry?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

• 0
Opublikowano

U mnie się obraca,a zablokowanie obracania to nie jest wygodne rozwiązanie :( Czy ktoś posiadający mi5 mógłby powiedzieć jak jest u niego?

Obok niektórych powiadomień jest godzina - podejrzewam więc, że to zależy od aplikacji. Wolałbym jednak by była przy każdym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...