Długi_Poul Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witam, Jestem nowym, szczęśliwym jak na razie posiadaczem urządzenia Xiaomi, mianowicie Mi5 w wer. 128GB. Bardzo przepraszam jeśli już o to ktoś pytał, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o to, że w dziale aktualizacje oprócz wersji MIUI są też udostępnione do instalacji aplikacje. Są to pliki zip. Może mi ktoś szybko podpowiedzieć jak je zainstalować ? W Explorerze nie mam takiej funkcji. Jedyne gdzie widzę instalację z pliku zip to w aktualizacjach w menu pod trzema kropkami. Ale tam jest aktualizuj z pliku zip. Nie wiem czy ta opcją mogę zainstalowć każdą inną aplikację ? Będę wdzięczny za wyrozumiałość, no i za podpowiedź oczywiście. Obecnie mam MIUI w wer. 8 6.8.11
markus420 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Są to pliki w paczce instalacyjnej pod TWRP. Cytat Bardzo przepraszam jeśli już o to ktoś pytał, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Pod każdą aktualizacją napisane jest jak byk. Cytat Dodatki MIUIPolska Paczka dodatków MIUIPolska (blokada reklam w aplikacjach, klawiatura Xperia, Samouczek itp.) do opcjonalnej instalacji po każdej aktualizacji romu przez TWRP (Menu Install)*. 1
Długi_Poul Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Sorry, ale nie kumam. Jakie (Menu Install). Wiem że wymagam dużo cierpliwości, ale proszę o wyrozumiałość Jakoś nie mogę znaleźć "Menu Install", u mnie ewentualnie jest jak pisałem wyżej, Mam katalog Narzędzia, a w nim "Aktualizacje", a tam pod rozwijanym meny z trzech kropek, "Zainstaluj aktualizację z pliku zip" czy to o to chodzi ? Bo myślałem że to tylko tyczy się pobranych aktualizacji wersji MIUI.
markus420 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Wiesz co to jest TWRP? Tak możesz przez "Zainstaluj aktualizację z pliku zip" wrzucić te pliki. Możesz również ściągnąć ze sklepu Play będzie bezpieczniej w Twojej sytuacji. Ale jeśli nie jest Ci konieczne to do życia to daj sobie spokój. Jeśli wszystko Ci działa to nie grzeb w aktualizacjach, softach bo skończy się jak większość postów na forum z cyklu pomocy tel nie działa.
Długi_Poul Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 No właśnie nie bardzo wiem co to TWRP. Czytam to forum i komentarze na stronie, i po malutku kumam, Tylko okazuje się że nie mam MIUI Polska wgranego tylko GLOBAL. NIe wiem czy to źle czy dobrze, Zrobiłem aktualizację z MIUI 7 do MIUI 8 6.8.11, po prostu wyskoczyło powiadomienie i zaryzykowałem. Zrobiła się i jest OK. Ale faktycznie przed wykonaniem tej aktualizacji z 19.08.2016 chciałbym zrobić całkowity backup, że gdyby po aktualizacji coś nie działało albo nie podobało mi się to żeby przywrócić poprzednią wersję. Skierujesz mnie do jakiegoś poradnika, jak się zabezpieczyć ? Da się w ogóle tak zrobić, żeby z jednego backupu wszystko przywrócić ?
Rekomendowane odpowiedzi