Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem że znajdują się tu osoby co mają wiedzę audio. Szukam dobrej jakości słuchawek bluetooth do ok 300 dla HTC one.

Przeznaczenie

Zwykle,codzienne, miejskie słuchanie muzyki.

Wymagania

Dokanałowe

Póki co

Sony SBH520

Plantronic BackBeat Go2

HTC BH-S600

Opublikowano

Taka sprawa - to chyba nie forum o słuchawkach ale dobra. Mam pytanie czy koniecznie muszą być bluetooth ?? Wydaje mi się że beats audio w htc one nie za dobrze będzie współgrało z słuchawkami bluetooth. Jest wiele dobrych dokanałowych na rynku np. Soundmagic E10, Jays a-Jays I jak dołożysz około 50 zł EPH100

Opublikowano

Tu sie nie zgodze ze tylko do rozmow. Ja kupilem Sennheiser MM 100. Jakość dźwięku jak najbardziej oki. Nie testowlem jeszcze z miui gdyż używam w pracy ale kiedyś z nokia e52 pracowaly. Można sparowac z komputerem i telefonem. Czyli jak słucham muzyki z komputera dzwoni telefon to muzyka się wycisza i mogę odebrać słuchawkami. Dodatkowo maja przyciski do głośności oraz do zmiany utworów. Z windowsem i aimpem wszystko działało. Jak ktoś zainteresowany to po świętach moge sprawdzić jak współpracują z m2s

Opublikowano

Tematyka forum nie ma znaczenia. Dział Hydepark daje mi prawo do dyskusji o przyprawach do ziemniaków.

Beats Audio można wyłączyć.

Niestety panowie ale poświęciliscie czas na napisanie postów bez żadnego sensu.

Temat do zamknięcia. Chyba złe forum.

Opublikowano
Tematyka forum nie ma znaczenia. Dział Hydepark daje mi prawo do dyskusji o przyprawach do ziemniaków.

Beats Audio można wyłączyć.

Niestety panowie ale poświęciliscie czas na napisanie postów bez żadnego sensu.

Temat do zamknięcia. Chyba złe forum.

Dobrej jakości sluchawki to nie będą BT, xiaomi piston v2 albo cos duzoooo drozszego.

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Niestety to prawda, jednak znawcą to ja nie jestem. Jakość lepsza niż na dołączonych do telefonu jeśli jest to mi pasuje. Mam oryginalne od HTC z czerwonymi gumkami.

Myślę też o phonak audeo 012.

Kwota ok 300.

Opublikowano

Dobrej jakości sluchawki to nie będą BT, xiaomi piston v2 albo cos duzoooo drozszego.

Wysłane z mojego MI 2A

jakich słuchawek(nie słuchawki bo ta z muzyką nie ma nic wspólnego) używałeś, że tak twierdzisz, co ma sam BT do przetworników które są w nich zamontowane. BT to tylko protokół transmisji danych.

Ja kupiłem za nie całe 300zł mm100.

Opublikowano

jakich słuchawek(nie słuchawki bo ta z muzyką nie ma nic wspólnego) używałeś, że tak twierdzisz, co ma sam BT do przetworników które są w nich zamontowane. BT to tylko protokół transmisji danych.

Ja kupiłem za nie całe 300zł mm100.

Tak samo jak myszka przewodowa vs bezprzewodowa :) BT przesle Ci tak szybko dane jak prąd w kablu? Nie sadze ;)

Słuchawki przewodowe:

PLUSY

-mniej pobierają prądu z baterii,

-cena jest niższa od słuchawek bezprzewodowych,

-jakość wyższa od bezprzewodówek.

MINUSY

-plątanina kabli (szczególnie jeśli słuchawki włożysz do kieszeni:]).

Słuchawki bezprzewodowe:

PLUSY

-Bez kabli,

-Można odbierać połączenia bezpośrednio na słuchawce, czasami służą dobrze jako zestaw głośnomówiący.

MINUSY

-potrzebują więcej prądu gdyż w telefonie musisz mieć włączony bluetooth plus odtwarzacz muzyki, a także słuchawki również musisz ładować, gdyż one też mają wbudowaną baterię, tak więc podwójnie ładujesz i telefon i słuchawki i na pewno częściej,

-gorsza jakość względem przewodowych "braci",

-cena,

-czasami konfiguracja.

Wszystko zależy od tego jaką kwotę możesz przeznaczyć na słuchawki. Ja preferuję okablowanie:)

Opublikowano

Dziś przetestowałem MM100 i m2s, działają bez problemu. Współpracują z standardowym odtwarzaczem i zmianą piosenek ze słuchawek. Oczywiście, że kablem zawsze szybciej ale BT do mp3 spokojnie wystarczy. Ty możesz twierdzić że słuchawki BT nie są do muzyki a do rozmów, a audiofile powiedzą, że telefon nie jest do muzyki tylko do rozmawiania. Co z tego, że masz dobre słuchawki jak muzykę wypuczasz z układu który w stosunku do wartości słuchawek jest kilkanaście razy tańszy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...