Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z kompasem. Na oryginalnym sofcie jak i na MiuiPolska, jest podobnie. A mianowicie strzałka określająca kierunek przy ruchu o 90 stopni telefonem w lewo lub prawo, robi ok. 360 stopni obrotu. Ciężko to sprecyzować ile dokładnie, ale po prostu nie działa poprawnie, szaleje w kółko, jak chce i kiedy chce. Dziwna sprawa. Kalibracja kompasu nie pomaga. W aplikacji kompasu jest w sumie ok. Choć w jednym położeniu jest lekka destabilizacja i skoki położenia, ale ogólnie można przyjąć, że wskazuje poprawnie. Jednak w Google Maps to jest freestyle.

Czy ktoś ma/miał podobny problem?

Opublikowano

Czyli to jednak problem z softem, a sam kompas jest ok. Dzięki za info

-- 30 gru 2013, o 19:03 --

Już na paru softach i problem wciąż występuje. W dodatku odkryłem kilka innych błędów na najnowszej wersji MiuiPolska. Ale to na osobny wątek. Czy ktoś z tymi mapami ma podobnie? Ewentualnie mógłby to sprawdzić?

-- 30 gru 2013, o 21:29 --

Problem na nowym sofcie dalej występuje, co ciekawe przez chwile mi działało to dobrze. Ale tylko chwilę, później znowu to samo. :( jedyna pozytywna rzecz, że na 5.0 aplikacja internet się nie wysypuje. Co miało miejsce na 4.0.

-- 9 sty 2014, o 10:40 --

Przez chwile było ok, ale dalej problem występuje :(

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Skąd takie info że Xiaomi nad tym pracuje? Generalnie trochę zawód, po całości, jeżeli chodzi o działanie kompasu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...