Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od wczoraj jestem użytkownikiem Redmi Note 3 Pro. Wszystko bardzo mi się podoba, lecz jest jeden problem, a mianowicie nie działająca przednia kamera. Po przełączeniu aparatu na przód telefon chwilę myśli, po czym pokazuje informację, że nie może się połączyć z aparatem. Sugeruje ponowne uruchomienie aplikacji, ale to nic nie daje. Próbowałem resetu, ale też nic. Dodam że raz na kilkanaście włączeń aparatu kamera działa, więc sądzę że to wina oprogramowania. Szukałem odpowiedzi w internecie, widzę że problem jest powtarzalny ale nie znalazłem rozwiązania. Proszę o pomoc, tym bardziej że jestem tzw. "Zwykłym użytkownikiem" i nie znam się na tych ROMach i innych :P

Pozdrawiam.

PS. W załączniku screen z informacji o telefonie.

Screenshot_2016-08-13-00-06-20_com.android.settings.png

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć kolego.

Trochę czasu od napisania przez Ciebie posta  minęło. Poradziłeś sobie  z tym problemem ??
U mnie dokładnie to samo i występuje od pierwszego użycia :/

Pozdrawiam 

Opublikowano

Witam też miałem taki problem rozwiązanie to w moim przypadku wgranie nowego softu.Po zakupie miałem dokładnie taki sam soft jak kolega Jaarmuz. Dziś mam miui polska 8 wersja 6.8.18. Telefon po zakupie miał zablokowany bootloader więc musiałem przejść przez forum i całą procedurę aby odblokować telefon.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź.

Również mam ten sam soft. Telefon zakupiony w Polsce.
Sprzedawca zapewnia mnie, że zainstalowane oprogramowanie to Miui Global v7
z możliwością automatycznej aktualizacji.

Sprawdziłem botlooader poprzez Minimal ADB and Fastboot i otrzymałem:

Device tempered - false 

Device unlocked : true 

Device critical unlocked : nie mam tej pozycji :/

Display panek: okey

Rozumiem, że botlooader mam odblokowany ?
Chciałbym zainstalować Miui 8 możecie mi podpowiedzieć czy i jak zrobić automatyczną aktualizację?

A jeśli nie można jej zrobić, pokierujcie linkiem do kolejnego kroku który powinienem wykonać.

Wiem, że te pytania pewno były zadane już x razy, ale czytam te wszystkie posty/tematy i co raz mniej wiem :/

A nie chce uwalić telefonu.

Pozdrawiam P.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam xiaomi redmi note 4 u mnie aparat przedni jest cały czarny nie wiem co zobić wgrałem miui polska i nic się nie zmieniło ktoś ma jakiś pomysł ?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...