Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ten telefonik może się jakoś przegrzać? Czasem jak gram w coś, podczas ładowania, ekran potrafi przygrzać jeśli przytrzymam na nim palec ;d

Bać się, czy myślicie, że można użytkować tak ekstremalnie?

Opublikowano

Żartujesz prawda? Po 1 jak telefon bd się grzal za bardzo wyłączy się. NA pewno ma jakiś próg temperatury cpu czy gpu, aby się nie spalić tylko wyłączyć.

Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Praca procesora w wysokich temperaturach (po podkręceniu) może znacznie skrócić żywotność procesora.

W jakim sensie? Bo to jakaś nowość chyba.

Opublikowano

IPS się dość grzeje przy graniu, nie dziwota + 4rdzen, Adreno 320. W normalnym użytkowaniu ma raczej normalną temperaturę. Chyba że grasz w Dead Trigger 2 na High :) Lub coś w ten deseń.

Opublikowano

poki co jest ok, telefon mniej sie grzeje od mojego SGSa bo w sumie nie ma jeszcze gier/programow ktore by wykorzystaly uklad chociaz w 90%... przy GPU ustawionym z 400 na 200MHz takie asphalt 8 lekko lapie zadyszki ;p a gdzie tu procesor... 1 rdzen mniejwiecej 100% i kolejny do 10% czasami do 20% i co jakis czas mrygnie 50%...

ale jesli wyjdzie jakas gra ktora faktycznie dosyc znacznie bedzie meczyla wszystkie 4 rdzenie to grzejniczek moze sie ladny zrobic ;)

@up

trickster mod pokazuje temp cpu ;) zaraz sprawdze jakie temp osiaga przy asphalcie i ladowarce

po kilku minutach grania bateria 40C cpu 61C i szybko spada jak gre zminimalizowalem

jak cos wezcie poprawke ze ja mam snapa s4 pro a Wy sapa 600 ;p

Opublikowano

Musi się grzać, inaczej można by było tylko w Mario grać a jak komuś przeszkadza wysoka temperatura to trzeba wyjść na dwór, usiąść na ławce i będzie idealne chlodzenie.

Opublikowano

to 61C pewnie wyglada przerazajaco ;p ale obudowa byla zaledwie odczuwalnie cieplejsza od reki, tak po 30min grania trzeba by sie bawic w sprawdzanie temp a nie po 3min...

Opublikowano

Od wielu lat gram na telefonach. Nigdy nie przeszkadzała mi ich temperatura. Nigdy nie zastanawiałem się ze jest wysoka. Bo takowa musi być. I gram z podłączona ładowarka telefon jest piekielnie gorący czy m2a czy i9300. To jest normalne...

Opublikowano
IPS się dość grzeje przy graniu, nie dziwota + 4rdzen, Adreno 320. W normalnym użytkowaniu ma raczej normalną temperaturę. Chyba że grasz w Dead Trigger 2 na High :) Lub coś w ten deseń.

Grałem w tą grę na high. Nie grzeje się zbytnio.

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

W jakim sensie? Bo to jakaś nowość chyba.

Każdy układ ma swoją maksymalną , zalecaną temperaturę pracy. Im wyższa temperatura tym większa szansa pojawienia sie zimnych lutów (odgrzania układu).

Technologia wykonania ekranu (IPS, TFT ...) ma praktycznie zerowy wpływ na nagrzewanie telefonu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...