Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi mi5 32 GB - kilka pytań

Pytanie

Opublikowano

Witam, jestem zainteresowanym zakupem mi5 w wersji 32GB (na 99% ibuygou). W chwili obecnej użytkuje iphone SE, z którego jestem bardzo zadowolony, ale doskwiera mi niewielki ekran. W związku z powyższym zapragnąłem nabyć mi5, ale jest kilka kwestii które mnie wstrzymują przed ostatecznym zakupem.

APARAT (tylni)

Jak to faktycznie z nim jest? Część recenzentów się zachwyca, natomiast na forach nie jest już tak różowo. Czy robi zdjęcia porównywalne do Iphone 6s/ Galaxy s7 czy jest to jednak półka niżej ?

LTE (tmobile)

Czytałem, że obsługuje tylko niektóre pasma, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda w naszym kraju? Czy problem dotyczy dostępu do LTE w budynkach na terenie całego kraju? Czy jest szansa, że powyższa blokada zostanie ominięta poprzez odpowiedni ROM?

GPS

Tutaj znowu czytałem przeróżne opinie. NIe ukrywam, że jest to dla mnie jeden z ważniejszych aspektów nowego telefonu (często jeżdżę i wolałbym uniknąć niespodzianek). Czy ewentualnie jest to wina softu czy problem sprzętowy?

WYKONANIE

Telefon nie raz będzie oddawany w ręce dziecka, wolałbym uniknąć sytuacji, że rozpadnie się z byle powodu (przeraził mnie post Acida gdzie opisywał jak podczas naprawy mi5 tylnia obudowa w zasadzie sama pękła).

MUZYKA

Jak telefon gra na słuchawkach? Czy jest to poziom porównywalny do iphone'ów czy szału nie ma

Myślałem ewentualnie na Galaxy s7 ale różnica w cenie telefonów znowu zrobiła się dość znaczna (zakładając że wysyłka UPS będzie bez VAT to różnica wynosi ok. 900 zł).

Będę wdzięczny za pomoc :)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Co do aparatu to ogólnie jest trochę słabszy niż w s7,ale np zdjęcia nocne bardziej mi się podobają z mi5.

Co do LTE to mi5 nie obsluguje lte800, jeśli mieszkasz w miescie-kompletnie tego nie odczujesz bo coś ok 75% kraju ma zasięg outdoor lte1800, które mi5 obsługuje.

Wykonanie to najwyższa półka. Jakość muzyki wymiata, wg mnie lepiej gra niż IP6. 6s nie słyszałem,wiec się nie wypowiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...