T1tos Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam, mam taki problem z gps w pokemon go, idąc po lini prostej, postać potrafi dość często dziwnie się obracać, skręcać, schodzić z trasy i wracać na trasę. I tu moje pytanko, czy to może być wina mojego GPSa w telefonie czy aplikacji? Posiadam Xiaomi Mi4, a dodam że u kolegi na samsungu s4 jest wszystko ok..... przejdzie 100m po lini prostej to i jego postać również.
sh4rky Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Mam Mi4c i wydaje mi się, że moduł GPS nie jest niestety najlepszym punktem tych telefonów :/ Też miewam podobne objawy, chociaż akurat u znajomych z innymi telefonami takie rzeczy też się nie rzadko zdarzają, mimo wszystko pomijając pokego czasem przy mapach się gps dłużej zastanawia też. A generalnie po nowej aktualizacji poków, gps nie działa mi w ogóle cały czas gps signal not found, i nie da się grać. Gdzie przed aktualizacją było wszystko spoko, nawet w budynkach łapało najczęściej bez problemu...
Cake Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Sama aplikacja pokemon go jest ch**owo zrobiona.... możesz ew skalibrowac kompas Kolego z z1c też ma takie jazdy
matixan Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 U mnie czasem i lekko schodzi ale to normalne na wszystkim Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
SzymenL0K0 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Posiadam mi4 i u mnie akurat perfekcyjnie działa GPS czy to w pkmn go czy w ingressie czy w mapach. Bycmoże uszkodziłeś sobie niechcący moduł albo masz metalowy case który może przeszkadzać. Zaktualizuj A-GPSa
Rekomendowane odpowiedzi