nms007@ Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Na wstępie chciałem się przywitać, bo to mój pierwszy post na forum i w sumie pierwszy telefon ze znaczkiem "MI". Ale wracając do meritum.... Zauważyłem, że po restarcie telefonu (w sumie jest to kolejny problem, bo urządzenie restartuje się samoczynnie) nie są zapamiętywane ustawienia niektórych aplikacji. Dla przykładu: messenger - nie wyświetla "pływających dymków" endomondo - nie pamięta ustawień lokalizacji (ustawiam na "Wysoka dokładność" a po restarcie jest defaultowe "Oszczędzanie baterii") A z endomondo mam jeszcze jeden problem - raz na jakiś czas w pasku powiadomień pojawia się "Szukam sygnału GPS". Być może problem dotyczy też innych apek, ale ja po prostu z powyższych korzystam na tyle często, że zauważyłem te problemy. Czy ktoś z Was zauważył podobne problemy u siebie? Garść informacji o moim urządzeniu: Mi4 LTE, MIUI 8 Global (6.7.21)
Nezumi Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zmień soft, wyczyść tel z syfu, nie wiem gdzie tel kupiłeś, ale możliwe, ze masz tam pop prostu jakieś chytre programy poinstalowane przez sprzedawce...
nms007@ Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 Ok. Poczytam poradniki, bo z MI nie miałem nigdy do czynienia. Jakiś konkretny soft polecasz? ps. Tel kupiony na xiaomi.com.pl.
nms007@ Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Soft zmieniony, jest dużo lepiej (tel się nie restartuje i w.w apki trzymają ustawienia). Ale pojawia się kolejne pytanie/problem - oszczędzanie baterii. Jak ustawić, żeby było dobrze? Bo teraz jak włączę tą funkcję to co jakiś czas pojawia mi się komunikat z niektórych aplikacji o szukaniu GPS.
lukeboss Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Mam identycznie, w Msg ustawiam dymki czatu i przy restarcie telefonu suwak wraca do fabrycznych. Wszystkie powiadomienia są włączone. Poproszę o wskazówki co zrobić. Z góry dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi