Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

przesiadłem się z iOS na Adroida (Mi5 + MIUIPolska v8)

Co jak co ale myślałem, że akurat po przesiadce z iOS na Androida aplikacja Gmail będzie działała jeszcze lepiej. Mam 2 konta gmailowe z duża ilością etykiet (obsługa wielu poczt). Moją podstawową apką pocztową na iOS był Gmail do Google'a. Po przesiadce na Andka, pierwszą apką, którą ściągnąłem był właśnie Gmail. Zabrałem się za konfigurację i zrobiłem wielkie oczy.

Albo kogoś tu poniosło albo ja nie umiem tego skonfigurować. Oto czego mi brakuje względem tego co miałem na iOS:

1. Brak powiadomienia o ilości nieprzeczytanych wiadomości w wybranej skrzynce.

Mam w sumie 8 nieprzeczytanych, dostaję 9-tą a apka pokazuje mi (1). Wchodzę, przeczytam i wychodzę. Co pokazuje apka? Zero nowych wiadomości. A 8 nieprzeczytanych nadal leży w skrzynce. Na iOS miałbym cały czas (8).

2. Brak możliwości wskazania żeby pokazywał tylko nieprzeczytane wiadomości.

Mogę wybrać "odebrane", "priorytety" i inne cuda na kiju ale prosta sprawa "pokaż nieprzeczytane" nie istnieje. Na iOS to było i działało.

3. Brak możliwości oznaczenia wiadomości jako "nieprzeczytana".

Jak wyżej. Mogę z nią zrobić wszystko ale oznaczyć jej jako nieprzeczytaną nie mogę. A ja tak oznaczam sobie tematy, którymi mam się zająć. Na iOS taka funkcja była.

Wniosek z tego jest taki, ze albo ja jestem głupi i nie umiem sobie tego skonfigurować albo aplikacja gmail na Androidzie nie radzi sobie z nieprzeczytanymi wiadomościami. Mogę liczyć na jakąś pomoc?

Opublikowano

1. To jest akurat błąd miui, na czystym androidzie jest tak jak napisałeś

2. Tej opcji faktycznie nie znalazłem

3. Przytrzymaj wiadomość i naciśnij ikonkę koperty

1018470260e46522d6c4d6b46ca5fb87.jpg

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano

Ad. 1. A można to gdzieś zgłosić?

Ad. 2. Kiepska sprawa

Ad. 3 Dzięki. Nie wiem kto by na to wpadł. Ale i tak nie działa. Co prawda oznacza wątek jako nieprzeczytany ale nie update'uje IMAP-a i na stronie dalej jest jako przeczytany.

Ponadto inne ciekawostka jaką znalazłem:

4. Czy włączysz czy wyłączysz widok wątku to i tak widok wątku otrzymasz. A jak :(

Chyba czas zmienić sposób pracy albo poszukać innej aplikacji. Grrr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ad. 1. A można to gdzieś zgłosić?

Ad. 2. Kiepska sprawa

Ad. 3 Dzięki. Nie wiem kto by na to wpadł. Ale i tak nie działa. Co prawda oznacza wątek jako nieprzeczytany ale nie update'uje IMAP-a i na stronie dalej jest jako przeczytany.

Ponadto inne ciekawostka jaką znalazłem:

4. Czy włączysz czy wyłączysz widok wątku to i tak widok wątku otrzymasz. A jak

Chyba czas zmienić sposób pracy albo poszukać innej aplikacji. Grrr

Wpadłem na pomysł żebyś przetestował aplikacje "inbox by Gmail" (też od Google)

Wysłane z mojego Mi-4c

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przetestowałem, też nie pokazuje poprawnie ilości odebranych maili a do tego przy usuwaniu wiadomości wysypuje się na amen. Sprawdź sobie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...