Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 3 kontra Redmi Note 3, a może jeszcze coś innego? Mi4C? Dokładne wymagania...

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie :)
Potrzebuję zmienić smartfona no i wyszło, że nie mając worka pieniędzy,a chcąc kupić coś sensownego trzeba się zdecydować na Xiaomi, ale do rzeczy.:

Na telefon chciałem wydać ok 600zł na gotowo lub ok 900zł (jeśli sprzedający wystawia faktury VAT). Oczywiście im taniej tym lepiej ;)

Telefon ma posłużyć w miarę możliwości jak najdłużej, no i żeby nie był usterkowy. Żeby posłużył jak najdłużej i nie mulił to chyba im wydajniejszy tym lepiej, aczkolwiek nie gram też w jakieś mega wymagające gry, więc nie chcę też bez potrzeby wydawać dużo kasy (aktualnie męczę S2 i jakoś daje radę chociaż np Snapchat, czy mapy google potrafią się nieźle zamulić)

Musi być możliwość wgrania stabilnego oprogramowania z polskim językiem, sklepem play i żeby się nie krzaczyło i było raczej bez niedoróbek typu samościągający syf itp. ( jestem raczej typem człowieka, który raczej nie grzebie w oprogramowaniu telefonu za często).
W ogóle w końcu lepiej oprogramowanie globalne z językiem Polskim, czy Polskie MIUI bo już zgłupiałem?
Które modele mają zablokowany boot loader?

Potrzebuję min. 32GB pamięci wbudowanej lub 16GB, ale slot na microSD jest wtedy konieczny. Najlepiej 32GB + micro SD.

Rozmiar wyświetlacza 5, a 5,5" nie robi mi większej różnicy.

Bateria im dłużej trzyma tym lepiej, ale minimum ten jeden dzień bez jakiegoś wielkiego jej oszczędzania.

Jak jest ze zgrywaniem danych z telefonu na komputer? (coś czytałem, że nie można zgrać po prostu kablem USB?)

Duża jest różnica w działaniu telefonów z 2, a 3GB RAMu?

Wiadomo im lepszy aparat, moduł GPS, "łapanie" zasięgu tym lepiej

Patrząc na swoje wymagania i czytając trochę to forum wyboru będzie trzeba dokonać między:

Redmi 3 Pro – 3/32; Redmi 3S – 3/32; Redmi Note 3 Pro – 2/16; Redmi Note 3 Pro – 3/32, a może jednak warto dołożyć trochę i kupić Mi4c ? (to jest dual-sim, ale nie obsługuje microSD? więc musiałbym wtedy brać wersję 32GB i liczyć, że się tam pomieszczę ;) )

Edytowane przez michaUU

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

jeżeli 5,5 cala ci nie przeszkadza, to note 3 pro będzie najlepszy, mocny proc spandragon 650, micro SD jest, aparat bardzo fajny, czytnik linii, na ibuygo.com jest zwrot vatu przy symbolicznym ubezpieczeniu.

Edytowane przez BlackCruzer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...