Skocz do zawartości

Problem z przejściem z global dev na global stable

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i od razu do rzeczy;)

Telefon kumpla, nie mój. Telefon kupiony w pl na allegro z wgranym global dev w wersji '7 coś tam'. Niestety kumpel zaktualizował do miui 8. O sofcie w wersji dev ma bardzo złe zdanie i jak mi opowiadał jakie cuda telefon wyczniał to się za głowę łapałem;) Moj na global stable działa idealnie bez żadnych niespodzianek.

Do rzeczy: chciałem mu wgrać 7 global stable metodą przez fastboot. Niestety wywala MiFlash wywala błąd zablokowanego bl, potwierdza to także log z MiFlasha - zablokowany bl.

Pytanie moje jest następujące, dlaczego nie mogę wgrać oficjalnej wersji global na dev? Czy problemem jest to że robię tak naprawdę downgrade z 8 na 7?

Czy zmieniło się coś w sposobie jaki działa BL? JEszcze 3 mce temu na swoim telefonie bez problemu na chiński shit wgrałem global stable ta sama metoda (mimo zablokowanego BL). Teraz wydaje się to niemożliwe;(.

Czy jest jakiś sposób by to obejść bez czekania na kod od Xiaomi? Metody nieoficjalnej zdejmowania BL nie chce używać?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Czytaj poradniki, na zablokowany bootloader w note 3 pro softy wgrywa się w trybie edl a nie fastboot.

Edytowane przez primek
Opublikowano

zgodnie z poniższym wykonalem wszystko ...

niestety przy wgrywaniu na ok 20% pojawił się błąd coś tam bufer zapełniony... klinkałem 'Flash' ponownie...pokazał się 'fatal error' i teraz telefon na podłączonej ładowarce miga na czerwono diodą a na odłączonej ładowarce 0 kontaktu. 0 reakcji na próby włączania przez Power, a także przez power+vol+/-.

Jakies pomysły? Mam nadzieje ze nie uwalilem sluchawki;(((...

Opublikowano

Moze nie ladnie sobie odpowiadac ale telefon sie uwalil porzadnie wiec nie majac nic do stracenia skorzystalem z metody pokazanej na filmie ponizej:

dzieki temu udalo sie z powrotem wejsc do EDL. Potem flash i telefon ozyl;) Moze komus sie przyda. Jesli macie jakies pytania chetnie podziele sie wrazeniami z calego procesu.

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...