nivepl Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam i od razu do rzeczy;) Telefon kumpla, nie mój. Telefon kupiony w pl na allegro z wgranym global dev w wersji '7 coś tam'. Niestety kumpel zaktualizował do miui 8. O sofcie w wersji dev ma bardzo złe zdanie i jak mi opowiadał jakie cuda telefon wyczniał to się za głowę łapałem;) Moj na global stable działa idealnie bez żadnych niespodzianek. Do rzeczy: chciałem mu wgrać 7 global stable metodą przez fastboot. Niestety wywala MiFlash wywala błąd zablokowanego bl, potwierdza to także log z MiFlasha - zablokowany bl. Pytanie moje jest następujące, dlaczego nie mogę wgrać oficjalnej wersji global na dev? Czy problemem jest to że robię tak naprawdę downgrade z 8 na 7? Czy zmieniło się coś w sposobie jaki działa BL? JEszcze 3 mce temu na swoim telefonie bez problemu na chiński shit wgrałem global stable ta sama metoda (mimo zablokowanego BL). Teraz wydaje się to niemożliwe;(. Czy jest jakiś sposób by to obejść bez czekania na kod od Xiaomi? Metody nieoficjalnej zdejmowania BL nie chce używać? Z góry dzięki za pomoc.
primek Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Czytaj poradniki, na zablokowany bootloader w note 3 pro softy wgrywa się w trybie edl a nie fastboot. Edytowane 25 Lipca 2016 przez primek
nivepl Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 zgodnie z poniższym wykonalem wszystko ... niestety przy wgrywaniu na ok 20% pojawił się błąd coś tam bufer zapełniony... klinkałem 'Flash' ponownie...pokazał się 'fatal error' i teraz telefon na podłączonej ładowarce miga na czerwono diodą a na odłączonej ładowarce 0 kontaktu. 0 reakcji na próby włączania przez Power, a także przez power+vol+/-. Jakies pomysły? Mam nadzieje ze nie uwalilem sluchawki;(((...
nivepl Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 Moze nie ladnie sobie odpowiadac ale telefon sie uwalil porzadnie wiec nie majac nic do stracenia skorzystalem z metody pokazanej na filmie ponizej: dzieki temu udalo sie z powrotem wejsc do EDL. Potem flash i telefon ozyl;) Moze komus sie przyda. Jesli macie jakies pytania chetnie podziele sie wrazeniami z calego procesu.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi