Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w związku z problemem opisanym w tym wątku: 

chcę zrobić na czysto flash miflash. Wgrałem sterownik fastboot, ściągnąłem aplikację miflash (MiPhone20131108) oraz rom (cancro_global_images_V6.3.10.0.KXDMIBL_4.4_global_b8c181f88d). Miflash wykrywa telefon, wskazuje w browse folder z romem. Flash się rozpoczyna, ale kończy się po 3 sekundach (zieolny pasek i same 000000). Po próbie uruchomienia systemu przenosi mnie odrazu do fastboot. Teraz mogę odpalić telefon tylko z drugiej partycji (drugi system). Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu 

Opublikowano

Wywaliłem tamten wątek, ten 1 wystarczy. Upewnij się jaką masz wersję telefonu (CT czy CU), a potem kombinuj, bo być może wgrywasz soft pod CU na CT, a to nie pójdzie.

Opublikowano (edytowane)

Sorry za dwa wątki, w takim razie. Mam wersje (jeżeli to oznaczenie wersji, jeżeli nie to gdzie na pudełku jest wersja) MSM8974AC. Wgrywam rom wymieniony w pierwszym poście. Skąd mógłbym ściągnąć wersję CU fastboot romu?

BTW. ten wątek był pomocniczy. W tamtym był opisany mój problem. Bo nawet bootwanie systemu zainstalowanego na drugiej partycji nie naprawiło problemu z dostępnością zaledwie 500 mb pamięci z 16 gb na świerzym systemie. 

Edytowane przez Livingproof2000
Opublikowano

Info o tym masz na pudełku (numer urządzenia 214719 to LTE-CU 2/16) oraz w Informacjach o telefonie, to co podałeś, to procesor. Wersja CU -> Instrukcja instalacji 2014(+Instrukcja Instalacji Android 6.0 jeżeli telefon nie ma połączonych partycji, czyli ma rom wcześniejszy niż 5.12.17), wersja CT-> 

Opublikowano
7 minut temu, Livingproof2000 napisał:

cancro_images_V7.5.3.0.MXDCNDE_20160523.0000.23_6.0_cn_8ac1c98bf6 przy tym mam flash partiton error...

bo wgrywasz Androida 4.4 z 2 partycjami, na androida 4.4 z 1 partycją ;-; Masz grać China Dev, nie stable...

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...