Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To mój pierwszy post na forum, więc chciałem się również przywitać z wszystkimi użytkownikami :)

Wczoraj nabyłem swój pierwszy telefon od xiaomi, a mianowicie mi4 lte. Kupiłem go od poleconego sprzedawcy w Polsce (nie chce w tym momencie ujawniać nazwy firmy, ze względu na to, iż do tej pory oferowali mi świetną obsługę, a dzisiaj jest weekend i chciałbym im dać ewentualnie szansę na załatwienie tematu). Po lekturze artykułu na portalu raczej nie mam wątpliwości, że telefon jest oryginalny. Wgrana wersja softu to miui polska 7 5.12.17, android 4.4. Sprzedawca uprzedzał mnie o wgraniu tego oprogramowania. Z góry uprzedzam, że formatowałem telefon z recovery wielokrotnie i czyściłem cache. 

Mój problem polega na tym, że od wyjęcia z pudełka telefon pokazuje mi, że mam dostępnych 500 mb pamięci wewnętrznej z 1 gb (wskazanie z aplikacji pliki). W ustawieniach pokazuje, że jest dostępne 500 mb z 16 gb, a po podpięciu do komputera pokazuje z kolei 500 mb z 1 gb, tak jak w aplikacji. Chciałem wgrać nową wersje oprogramowania z miui polska, ale nie mam pamięci, żeby zgrać rom na telefon. Mam trochę wiedzy o flashowaniu, ale moje doświadczenie (niewielkie) pochodzi z recovery twrp (tu mam miui recovery). 

Z góry dziękuję za rady, co mógłbym zrobić przed ewentualną wysyłką do sprzedawcy.

Edit: myślicie, że warto zrobić flash przez miflash nowego systemu?

Edytowane przez Livingproof2000
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...