Szpaczek Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 witam. xiaomi mi4 nie chce czytać mojej karty sim, widzi ją ale jest brak sygnału. wyskakuje komunikat ,,rejestracja karty sim..'' ale nie wiem jak ją zarejestrować. pomocy! pozdrawiam.
Nezumi Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 "Rejestracja karty Sim" nie oznacza, że karta jest nieaktywna... Karta działa normalnie, a system tylko informuje, że karta nie jest połączona z Twoim kontem Xiaomi. Przełącz na angielski, a po chwili wróć na PL, a telefon wyśle SMS aktywacyjny do konta (koszt 50gr) i informacja zniknie.
Szpaczek Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 jeśli dobrze robie to nie działa. możesz mi opisać po kolei co robic?
Nezumi Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Tutaj nie ma fizyki kwantowej... Odpalasz telefon, logujesz się na konto Xiaomi, zmieniasz język na angielski, czekasz chwilę i jak info zniknie (niekiedy trzeba w nie tapnąć) to zmieniasz na PL... Ot cała filozofia...
Szpaczek Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 juz to robiłem, ale jest kolejny problem. zasięg sieci jest bardzo słaby i co chwile zanika, kiedy ktoś do mnie dzwoni to po jakimś czasie dostaje tylko sms o nieodebranym telefonie. kiedy ja próbuje sie do kogoś dodzwonić to albo to troche zajmuje albo wyskakuje komunikat bak zasięgu.
Nezumi Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zmień bts, operatora, sprawdź czy karta SIM nie jest uszkodzona, zmień preferowaną sieć... Wyjść wiele...
Slomka Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Nie chcę zakładać nowego wątku, a może tutaj uzyskam pomoc. Zagapiłem się i włożyłem czytnik kart sim drugą stroną. Czytnik sie zaciął i nie mogę go wyciągnąć z telefonu. Czy da się to jakoś rozwiązać bez rozkrecania komórki?
Rekomendowane odpowiedzi