tobiasz22 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Mam MIUI 8 na redmi note 3 pro. Na koncie Xiaomi wyłączyłem wszystkie synchronizacje i dostępy (nie ufam Chińczykom), wylogowałem się z tego konta na telefonie niestety gdy wchodzę w Galerię ciąghle widzę podpowiedź aby synchronizować zdjęcia. Jak mogę to całkowicie wyłączyć? Mam Roota i SD maid. Czy mopgę bezpiecznie wykasować Xiaomi Assistant, Konto Xiaomi, Kopia w Chmurze, Usługi Xiaomi, Lokalizacja urządzenia (com.xiaomi.finddevice), MiDrop, Chmura (com.miui.cloudservice)? Czy po usunięciu tych aplikacji nie będę miał problemów np. z aktualizacjiami lub po prostu z prawidłowym działaniem telefonu?
kulig007 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Nie chcesz nic powiązanego z Xiaomi, to flaszuj sobie sMIUI (www.smiui.net), tam przy tworzeniu ROM, jest jak pamiętam opcja usunięcia Xiaomi Framework. Wysłane z mojego MI 4W
tobiasz22 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 a nie ma innego sposobu? podoba mi sie zwykłe miui 8
fredek7 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie usuwaj tylko zablokuj. Wtedy masz pewność że nic się nie stanie. Aktualizacje i tak robisz przez TWRP więc o to się nie musisz martwić.
tobiasz22 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 Tak też zrobiłem, zamrozilem te wszystkie aplikacje i mam nadzieję że już mnie nie będą irytować, dzięki
Rekomendowane odpowiedzi