Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: ZTE V970 / MIUI: 3.11.1

Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI

Opis znalezionego błędu

Dopiero co zainstalowalem MIUI.

Instalacja poszla gladko bez najmniejszych problemow.

Ale znalazlem jakis duzy bug otóż ROM wogole nie wykrywa karty SD.

Pisze zeby wlozyc karte sd mimo iz jest ona wlozona.

Niestety jest to bardzo powazny blad z ktorym nie da sie korzystac z telefonu na codzien.

Pierwszy raz mam stycznosc z MIUI i bardzo mi sie spodobal ten ROM.

Mam ogromna nadzieje ze naprawicie ten blad jak najpredzej.

@EDIT:

Na wlaczonym telefonie wyjalem karte pamieci i wsadzilem spowrotem - odnajduje karte.

Teraz tylko poprawic żeby odnajdywało odrazu po rebocie, bo męczące jest po każdy rebot systemu wyjmować karte.

Dzięki ;)

Logcat

Dodatkowe informacje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie MIUI 3.12.20 też nie wykrywa karty sd, ani nie widzi drugiej partycji w telefonie. Zobaczymy czy jutrzejsza aktualizacja coś naprawi i ROM zacznie wykrywać kartę sd i drugą partycję telefonu?

-- 27 gru 2013, o 19:29 --

Hmm, tak z ciekawości przeinstalowałem jeszcze raz ROM i po pierwszym uruchomieniu wykrył kartę sd i drugą partycję telefonu. Jednak po Reebot systemu do recovery aby doinstalować gapsy, już nie wykrył karty sd i drugiej partycji telefonu ;/

Opublikowano

MIUI dla V967s nie ma i nigdy nie miało problemu z wykrywaniem karty sd w telefonie. Pewnie rozszerzyłeś pamięć na apki wgrywając moda a w takim wypadku należało zrobić full wipe i ponownie zainstalować MIUI i problemu by nie było z resztą pisałem o tym w moim poradniku. Jeśli nawet po takim zabiegu MIUI zgubiło by kartę sd to wystarczy zainstalować i odpalić apkę Media Scanner i wszystko wraca do normy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...