Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ! Napisałem ten temat , ponieważ sam nie mogłem sobie poradzić z instalacją aplikacji (rozszerzeń) na mojego smartwatch'a od Sony.
Oczywiście podstawowymi czynnościami są : instalacja aplikacji Smart connect oraz Sony SW2 i sparowanie zegarka z naszym telefonem.                                                                                 Oto instrukcja instalacji :

I. Najpierw należy wyłączyć bluetooth tak aby telefon był rozłączony z zegarkiem !

1.png

II.Kolejnym krokiem jest wyszukanie rozszerzenia , które chcemy zainstalować na zegarek w sklepie Google Play lub można skorzystać z linku poniżej:        https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.extras.liveware.extension.instagram&hl=pl

2.png

III.* Krok trzeci jest podzielony na dwie części :

III.I MIUI v8: Przechodzimy do ustawień a następnie na samym dole przechodzimy do zakładki Uprawnienia , następnie Autostart i wyszukujemy rozszerzenie które chcemy            zainstalować i przesuwamy suwak tak aby był na zielono (przedstawione na zdjęciu).

3.png

4.png

5.png

III.II MIUI v7: Na pulpicie szukamy aplikację Panel Sterowania , następnie wchodzimy w Autostart ->uprawnienia a następnie wyszukujemy rozszerzenie które chcemy wgrać na zegarek i przesuwamy suwak na zielono :

3-1.png

4-1.png

5.png

IV.Następnym krokiem będzie pobranie aplikacji na telefon Link2SD , można ją wyszukać w Google Play lub skorzystać z linku poniżej :                                                                                    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD&hl=pl

V. Po instalacji Link2SD wyszukujemy w aplikacji rozszerzenia i przytrzymujemy na jej nazwę aż nie pokaże się menu :

7.png

Wybieramy opcję "Zainstaluj ponownie" !

8.png

Wybieramy "Zezwól raz"!

9.png

Wybieramy "Instaluj" !

10.png

Teraz najważniejszy moment przy instalowaniu każdego rozszerzenia - należy wybrać akceptuj przy każdym uprawnieniu dla aplikacji (bez tego nie zadziała ) następnie gdy wszystkie uprawnienia będą miały zezwolenie klikamy "Gotowe" i możemy połączyć się ze smartwatch'em i cieszyć się zainstalowaną aplikacją !

20160704_130105_HDR (1)-1.jpg

Proszę pamiętać przy wykonywaniu wszystkich czynności że przy instalacji zegarek z telefonem muszą być rozłączone !

Dziękuję za uwagę i mam nadzieję że pomogłem ! 

Edytowane przez Mikołaj Koput
  • 4 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...