Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi Redmi 3S czy Xiaomi mi4c, gdzie kupic?

Pytanie

Opublikowano

Witam,

chciałbym kupić smartfon xiaomi, jednak nie bardzo wiem, czy warto kupować go u polskich dystrybutorów, jak to wygląda z gwarancją i ewentualnym VAT-em w przypadku kupowania na aliexpress.

Na stronie xiaomi.com.pl (http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-3s-216gb-lte/) znalazłem model Redmi 3S, wysyłka jest z polski, a jak jest napisane w regulaminie obejmuje go gwarancja. Jednak po przeszukaniu internetu z tego co się dowiedziałem z tą gwarancją nie jest do końca tak prosto. Dodatkowo sklep ten ma negatywne opinie dotyczące gwarancji. Z tego powodu wpadłem na pomysł, aby zakupić ten telefon taniej na Aliexpress. Teraz jednak pojawia się pytanie: Czy w tym wypadku istnieje jakakolwiek gwarancja i czy większe szanse są na zapłacenie cła zamawiając kuriera DHL czy biorąc to zwykłym Airmailem? Ile też takie cło by kosztowało (przy zalożeniu, że telefon kosztuje ok.480zł) 

Druga opcja to Xiaomi mi4c. Telefon ten ma lepsze paramtery, ma polskie menu itd. różni go trochę cena, lecz na ali mozna go kupić w takiej samej cenie jak 3S. W takim wypadku co bardziej się opłaca; kupować xiaomi 3s w Polsce, sprowadzać z chin czy kupić mi4s prosto z chin?

Wiem, że istnieją inne strony przez które można kupić te telefony, jednak zależy mi na cenie. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Czyli bardziej opłaca się brać zwykłą przesyłkę czy DHL? Jak juz dostanę ten VAT od DHL to trzeba wysyłać te wszystkie skany dokumentów itd. jak w przypadku poczty polskiej? No i ile taki VAT by kosztował przy kwocie ok. 470zł?

• 0
Opublikowano

DHL na pewno szybciej i łatwiej. Kolega ostatnio kupował Redmi 3 Pro i dostał chyba po 5/6 dniach. Vat do zapłaty przy odbiorze 72zł i nie trzeba było wysyłać dokumentów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...