Skocz do zawartości

Kenzo 7.1.8.0 na Xiaomi.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej!

Doszedłem do etapu zainstalowania kenzo_global_images_V7.1.8.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_9706e12561.tgz oraz odblokowania bootloadera dzięki poradnikowi stąd: http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html

Bez problemu fastbootem instaluje TWRP - bootuje do niego i działam według: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Robie wipe instaluje Xiaomi.eu - ale po reboot telefon przestaje reagować - logo MI i mam brick.. (chyba, że tu trzeba jakoś dłuuuugooo czekać?) pozniej ratuje mnie flashboot i edl i jeszcze raz wszystko od poczatku jak w 1 instrukcji.

Czy da się przejść z tego ROM na najnowszy Xiaomi.eu i jeżeli tak to jak?

Edytowane przez Gravis
Opublikowano (edytowane)

Wszystko to samo robie. W TWRP instaluje tym razem xiaomi.eu_multi_kenzo_V7.3.2.0.LHOCNDD_v7-5.1.zip - po zainstalowaniudaję Reboot pyta o SuperSu - daję nie i pojawia sie logo MI znika po chwili - pojawia znów i znika a telefon sie wylacza. Jak go chce uruchomic to sytuacja sie powtarza. 

To nie jest pierwszy raz kiedy instaluje ROM po TWRP, ale takich kwiatków to jeszcze nie miałem. Ktoś pokieruje jak wyjść z tego 7.1.8.0 na Xiaomi.eu ?

EDIT:

W tym stanie po wejściu do fastboot mam znów zablokowany bootloader. Ktoś mi jest w stanie powiedzieć dlaczego? Podejrzewam, że tu leży problem, że nie chce wtedy odpalić innego ROM :/

Edytowane przez Gravis
Opublikowano (edytowane)

Klikam, żeby nie instalowało SuperSU daje reboot i jazda z logo. I mam zablokowany bootloader i :

C:\adb>fastboot oem device-info
...
(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: false
(bootloader)    Charger screen enabled: true
(bootloader)    Display panel:
OKAY [  0.007s]
finished. total time: 0.009s

C:\adb>fastboot oem unlock-go
...
FAILED (remote: Token verification failed, reboot the device)
finished. total time: 0.015s

Nie moge odblokowac. Zostaje jeszcze raz wgrywanie 7.1.8.0 i od początku... wtf? Dlaczego skoro go odblokowałem po zaintalowaniu TWRP > Xiaomi.eu po reboot jest zablokowany :/ i się nie odpala telefon.. 

Edytowane przez Gravis
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koniec końców odblokowalem oficjalnie. 5 dni się czekało na pozwolenie. Zainstalowałem njnowszy ROM dev global i później już TWRP i Xiaomi.eu

From Xiaomi Mi4c Prime sent by Tapatalk

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...