Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI:

Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI

Opis znalezionego błędu

Witajcie wgrałem ostatnio najnowsze Miui do telefonu ZTE v967s i nie działa mi wifi probowałem ustawien fabrycznych i nie pomaga telefon kupiony w chinach. Jakas porada ??

Logcat

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Ale dostajesz jakiś błąd? Wykrywa sieć WIFI i nie może się połączyć? Nie wykrywa sieci WIFI? Napisz coś więcej bo u wszystkich z MIUI na V967s działa WIFI w tym i u mnie.

Opublikowano

A masz backup poprzedniego romu? Jeśli tak to zrób teraz backup MIUI (żeby w razie chęci wrócić do niego) i przywróć backup wcześniejszego romu. Jeśli na nim wszystko działa (w sensie WIFI) to będziemy mieli winowajcę jeśli natomiast i na poprzednim romie nie będzie działać to będziemy szukać usterki w sprzęcie.

-- 26 paź 2013, o 11:21 --

Jest jeszcze jedna opcja sprawdzenia WIFI na MIUI. Wejdź w Ustawienia>Advenced Settings>Engineer mode>Connectivity>WIFI i tam sprawdź czy chip jest poprawnie wykrywany

Opublikowano

Wchodze na MIUI w te usawienia ale wyrzuca mi wlacz wifi , ale one nie chce sie wlaczyc xd

Jak wgralem soft z backupa i dzialo sie podobnie po wgraniu romu wifi sie wlaczalo przez chwile poprawnie a potem nie chcialo sie wlaczac

Opublikowano

Z tymi ustawieniami to dziwne bo u mnie akurat wali komunikat wyłącz WIFI i dopiero wtedy mogę wejść w ustawienia WIFI.

osu1.png

Może rzeczywiście coś nie tak z modułem WIFI?

Opublikowano

Na screenie nie ma. Pisałem że pod komunikatem w sensie że pod nim nie poniżej.

-- 26 paź 2013, o 12:43 --

Chodziło mi o to czy widać u ciebie

Version:CHIP = MT6228 FW VER = 1.8

Ten sam chip odpowiada również za Bluetooth i radio fm więc sprawdź może czy oba działają

Opublikowano

Mam identyczny problem w Note2 - świeża instalacja, po naciśnięciu włącznika wifi pojawia się włączam wifi i po jakimś czasie przechodzi w stan wyłączenia.. moduł wifi jest sprawny działa pod innymi rom'ami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...