Bandziorno Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Jak z poziomu telefonu mogę sprawdzić czy mam zablokowany czy odblokowany bootloader? W swoim poprzednim telefonie Xperia Arc S wprowadzałem kod i miałem menu serwisowe gdzie była np. informacja o simlock, czy bootloader jest zablokowany i czy jest możliwość odblokowania czy nie (bo tam akurat to było istotne, niektóre wersje hardware nie mogły mieć absolutnie odblokowanego bootloadera nawet testpointem a inne mogły). Szukam czegoś podobnego w Redmi 2, próbowałem wykorzystać kod znaleziony w dziale dla Redmi Note 3 *#*#6484#*#* który otwiera "Engineering Mode" ale nie znalazłem tam żadnej informacji o bootloaderze, jedynie opcje testów i wersja software/hardware i status podzespołów teleofnu. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Bandziorno
Nezumi Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Nie masz zablokowanego BL. Redmi 2 nigdy takowej blokady nie miało.
Nezumi Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi